Nu ska det bli enklare att boka tid för vaccination


Svårt att komma fram och många som uppmanats att ringa en annan dag. Det har varit högt tryck på telefonbokningen för vaccination mot coronaviruset i Gävleborg.

På onsdagen meddelade regionen att telefonbokningen har förenklats. Nu ska det räcka med att ringa en gång och slå in sina kontaktuppgifter. Då får man automatiskt en plats i kön till vaccinationsbokningen och man ska bli uppringd inom tio arbetsdagar enligt regionen.

– När det finns vaccin ringer vi upp i den turordning som samtalen kommit in till vår ärendelista. Man behöver inte sitta vid telefonen varje morgon för att ringa igen och igen, förklarar Ida Kedling, verksamhetsutvecklare i Region Gävleborg, i ett pressmeddelande.

Det går även att välja vilken kommun man vill ta vaccinet i.

– När det finns vaccin på din ort och det är din tur, så blir du uppringd för att boka en tid. Man behöver inte åka till en annan del av länet för att få vaccin, säger Ida Kedling.

I nuläget är det personer som bor på särskilda boenden, har hemtjänst eller hemsjukvård samt personer som delar boende med dem, som erbjuds vaccin.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar