Rory brände ny chans när Hatton kammade hem storkovan


Det knöt sig på nytt för Rory McIlroy och istället kunde Tyrrell Hatton dra det längsta strået och kamma den feta segerchecken i Abu Dhabi.
– Det känns otroligt, säger Hatton samtidigt som McIlroy får vänta vidare på sin första Rolex Series-titel.

Rory missade segern och Hatton tog ett stort steg mot Ryder Cup (som han debuterade i 2018).Foto: Sipa och TT

Rory McIlroy ledde med ett slag inför den sista rundan, men under sista dagens spel av HSBC Abu Dhabi Championship gick den fyrfaldige majorvinnaren ”bara” på par och fick se sig besegrad av en storspelande Hatton.
Engelsmannen gick de sista 18 hålen på imponerande 66 slag och vann på -18 med hela fyra slags marginal.

Segern gör att han tangerar Jon Rahms rekord om fyra Rolex Series-titlar och innebär att hela 11 miljoner svenska kronor landar på bankkontot.
Hatton tar också ett stort steg närmre höstens Ryder Cup på Whistling Straits.
– Det är ett av mina absolut största mål den här säsongen och att vinna direkt ger mig en språngstart mot det laget. Jag ska njuta av den här segern ikväll men sedan är det fokus på nästa vecka från och med i morgon, säger Hatton och fortsätter:
– När man börjar ett slag bakom Rory så vet man att det kommer att bli en tuff dag. Om Rory spelar på toppen av sin kapacitet så är han mer eller mindre den bäste i världen.

LÄS MER: Från en missad putt till världens bästa golfboll – berättelsen om Titleist Pro V1

McIlroy får vänta vidare

För McIlroys del så var detta den åttonde gången han kommit bland de tre främsta i Abu Dhabi. Men fortfarande har han inte vunnit. Han står fortsatt också på noll Rolex Series-tävlingar och med 37 slag de sista nio hålen byggde McIlroy också på sitt rykte om att ha svårt att ”stänga” stora tävlingar.
– Jag känner väl inte att jag spelade mitt bästa den här veckan. Närspelet och puttningen var bra hela veckan men det långa spelet behöver bli bättre. Det känns bra att få en tävling i kroppen och se vad jag behöver förbättra framöver, säger han.

Senast McIlroy vann något riktigt stort var 2019 då han vann både The Players, Fedex Cup-finalen och WGC HSBC Champions innan utsågs till årets spelare på PGA-touren.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger

expressen

Related posts

lämna en kommentar