Sebastian Samuelsson självsäker inför VM i skidskytte – trots missen


De svenska skidskytteherrarna hade nattsvart i Antholz i går. Efter en katastrofal runda av Peppe Femling på den första sträckan var Sveriges alla chanser till en bra placering i stafetten borta. 

På söndagen väntade masstart, den sista tävlingen innan VM, och då fanns bara två svenska åkare på startlinjen, Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma. Samuelsson har tidigare i veckan haft problem med att anpassa sig till den höga höjden i Antholz, banan ligger på drygt 1 600 meters höjd.

I masstarten öppnade han starkt med en full serie i det första liggande skyttet. Men i det andra skyttet blev det två bom och svensken seglade snabbt ner i fältet. En bom i sista skyttet och chansen på en topplacering var helt borta.

”Gör alltid bra ifrån mig på mästerskap”

Trots en 13:e plats i genrepet inför VM som är två veckor bort är Samuelsson inte oroad.

– Jag gör alltid bra ifrån mig på mästerskap. Kollar man förra säsongen som inte alls var så bra gör jag mina bästa lopp på VM. Jag är laddad nu för Pokljuka.

Hur långt är du ifrån den där toppformen nu?

– Jag har slitit ganska bra här i Antholz. Idag känns det ändå rätt bra. Jag tror jag har mycket kvar att hämta.

”Sebbe” har siktet inställt på att ta medalj i VM.

– Ända sedan OS-medaljerna i Pyeongchang har jag velat ta medaljer i mästerskap. Det vill jag nu också. Den här säsongen känns det bra inför VM.

Ponsiluoma bäste svensk

Det gick tungt även för Martin Ponsiluoma på vallen. Totalt bommade han fyra skott. Tack vare en stark insats i spåret kunde 25-åringen knipa en tiondeplats och blev därmed bäste svensk.

En betydligt säkrare skytt var regerande världsmästaren Johannes Thingnes Bö. Norrmannen drog på sig en bom i masstarten och vann före fransmannen Fillon Maillet.expressen

Related posts

lämna en kommentar