John Tortorella och Pierre-Luc Dubois i öppet bråk: ”Ohållbart”


Efter några dåliga byten i den första perioden, där Dubois inte såg ut att spela med hjärtat och göra sitt bästa satte Tortorella sin stjärncenter på bänken.

Och där blev den 22-årige kanadensaren sittandes under resten av matchen.

Han fördrev tiden med att prata med sina lagkamrater när de kom och gick efter sina byten ute på isen.

Den här konflikten mellan Dubois och Tortorella har pågått sedan säsongen startade.

Det är ingen hemlighet att Dubois vill lämna Columbus och den största anledningen uppges vara att han inte gillar att spela under den krävande Tortorella.

Dubois skrev ändå på ett nytt tvåårskontrakt med Blue Jackets den 31 december värt 10 miljoner dollar. Årslönen på 5 miljoner dollar, motsvarar ca 41,5 miljoner kronor.

Men på de fem inledande seriematcherna har Dubois bara producerat en poäng i form av ett mål.

John Tortorella: ”Tänker inte prata”

Nu är frågan vad som händer.

Kommer Columbus finländske general manager, Jarmo Kekalainen att trejda Dubois?

– Tortorella har satt sin general manager i en ohållbar situation. Det såg ut som Tortorella stod i båset och väntade på att Dubois skulle göra ett dåligt byte, så att han kunde bänka honom.

När John Tortorella fick frågan under presskonferensen efter matchen om varför han bänkade sin anfallsstjärna under de sista två perioderna, svarade han:

– Det tänker jag inte prata om inför er. Som tränare måste jag fatta beslut efter vad jag ser händer på isen. Jag har en match att fokusera på.

En annan av expertkommentatorerna hos NBC Sports, förre Stanley Cupmästaren Patrick Sharp, suckade över läget i Blue Jackets.

– Det är en förgiftad situation. Kan Tortorella verkligen vara kvar som lagets tränare efter det här? Jag tvivlar, sa Sharp.

Flera spelare i konflikt med tränaren tidigare

Dubois, som bara fick spela 3.55 minuter under sina fem byten i natt, är inte den förste spelaren i Columbus, som sökt sig bort från John Tortorella.

Målvaktsstjärnan Sergej Bobrovskij lämnade klubben för Florida Panthers inför den förra säsongen.

Poängkungen Artemi Panarin valde att inte skriva något nytt kontrakt utan flyttade till New York Rangers 2019.

Inför den här säsongen trejdades Josh Anderson till Montreal Canadiens för Max Domi, som liksom Dubois fallit i onåd hos Tortorella och varit bänkad.

Blue Jackets kämpade till sig en förlängning i nattens match, men där klev Victor Hedman fram och avslutade en rush in i anfallszonen med en perfekt framspelning till Brayden Point framför motståndarkassen.

Point hade bara att trycka in pucken.

3-2 till regerande mästarna, som inlett grundserien med tre raka segrar.expressen

Related posts

lämna en kommentar