Varma känslor för familjen på BB som miste allt i branden – erbjuder bebissaker: “Jag blir bedrövad”


Familjens hus brann ned under natten mot onsdagen, medan de var på BB med sitt nyfödda barn. Artikeln om händelsen lades ut på Arbetarbladets Facebook-sida. Flera som läste beklagade det som drabbat familjen. Dessutom erbjöd några stycken saker till pojken.

En av dem är Ingela Bergström i Valbo som själv har två barn. Hon säger att hon blev jätteledsen då hon läste om familjens öde.

– Man känner ganska stort medlidande när man själv har barn, mina är åtta och nio år gamla säger Ingela Bergström.

– De är en jättestor livsförändring att få barn. Och så att inte ha något boende upp på det. Mitt i vintertid och under en pandemi. Jag blir bedrövad.

Hon har barnvagn, sulky, overaller, mössor och handskar som hon vill skänka till familjen.

Också Haley Leroy i Gävle vill ge saker till familjen som ersättning för sådant som brunnit upp. Hon har en spjälsäng, barnböcker med mera som hon gärna bidrar med.

– Jag tänker mig in i hur de måste känna när de är på BB med sitt barn. Så har ens hus brunnit ned och man har ingenting, säger hon.

– De har säkert köpt en massa saker till sitt barn och så brinner allt upp. Det är ju fruktansvärt.

Mamman i familjen har tagit emot erbjudandet om hjälp, men just nu är den akuta situationen löst. Så här skriver hon i ett sms till tidningen:

“Hej tack för erbjudandet men just nu har vi fått så mycket hjälp och barnkläder så vi klarar oss i nuläget”.

När räddningstjänsten anlände till platsen var huset övertänt och det gick inte att rädda. Det finns ingen misstanke om brott med anledning av branden.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar