Hanna Öberg bästa svenska i sprinten i Oberhof


Hanna Öberg har haft en stark säsong med två segrar i sprint. För lillasyster Elvira Öberg har det blivit en tredjeplats hittills. I förr veckans sprint slutade Elvira Öberg på en 24:e plats och Hanna Öberg slutade på en andraplats. Det var hennes sjätte individuella pallplats den här säsongen.

Världscupen fortsatte under torsdagseftermiddagen med sprint i tyska Oberhof. 

”Det var tajt i dag”

Mona Brorsson var först ut och. Brorsson sköt fullt i liggande och när det väl var dags för stående blev det fullt igen. Men ute på spåret hade hon det kämpigt och hamnade långt efter. 

Hanna Öberg bommade ett skott i första liggande skyttet. Men i det stående tog hon revansch och satte samtliga, men trots det var hon långt ifrån en pallplats. 

– Det är ändå en bra tävling, det är ingenting att säga om det, säger experten Björn Ferry i SVT. 

– Det kändes som ett stabilt lopp ändå. Jag tycker att skidåkningen är bättre än förra helgen, men det var tajt i dag, säger Hanna Öberg. 

Vann gjorde norskan Tiril Eckhoff, som fortsätter dominera i världscupen. På en andraplats kom Dorothea Wierer, Italien och den sista pallplatsen tog österrikiskan Lisa Theresa Hauser hand om. 

– Hon är fem år äldre än jag och är starkare, säger Öberg om Eckhoff. 

– Jag är supernöjd med skyttet. Att åkningen inte räcker till är jag inte orolig för. Det är inte som jag ska vara i bästa form utan på VM, säger Mona Brorsson. 

Texten uppdateras.

Resultat sprint damerna:

7) Hanna Öberg (1-0), +38.2

11) Elvira Öberg (0-1), +43.5

18) Mona Brorsson (0-0), +1.10.8

28) Linn Persson (0-1), +1.41.01

35) Anna Magnusson (1-0), +1.49.8expressen

Related posts

lämna en kommentar