Erik Gustafsson om premiären med Flyers: ”Riktigt skönt”


Hans båda assist kom efter fullträffar på styrningar från lagkamrater sedan den 28-årige svensken skjutit från toppen av den vänstra tekningscirkeln.

Och det var i powerplay målen satt där.

Precis som Flyersledningen tänkt sig när man lockade Erik Gustafsson till klubben.

Först var det James van Riemsdyk som sträckte fram klubban och fick in 1-1 efter 15.11 av den första perioden.

Med bara åtta sekunder kvar av perioden gav Nolan Patrick Flyers ledningen med 2-1 på ett nytt skott från Gustafsson.

Erik Gustafsson visade direkt att han blir en nyckelspelare med sin rörlighet och hårda skött från den offensiva blå linjen.

– Powerplay har känts riktigt bra de senaste två-tre dagarna på träning, så det var skönt att vi kunde göra några mål i den spelformen idag. jag spelar ju med så skickliga spelare, så det är egentligen bara att få pucken på mål, säger erik.

Flyers vann i hemmapremiären

Men säsongens första fullträff stod en doldis i Pittsburgh för och det var tredjecentern Mark Jankowski, som höll sig framme redan efter drygt fem minuter efter slarv av hemmaförsvaret.

Sidney Crosby kvitterade till 2-2 i den andra perioden när gästerna fick ett numerärt överläge.

Men innan perioden var över hade Joel Farabee gett Flyers ledningen på nytt, hans tredje poäng i matchen efter att ha assisterat till de två första målen.

Matchen stod och vägde i början av den tredje perioden och när Brandon Tanev kvitterade till 3-3 såg Pittsburgh ut att vara på gång.

Men Michael Raffl fick ett öppet läge efter fem minuter och gjorde inget misstag utan tryckte dit 4-3 elegant framspelad av Scott Laughton.

Erik Gustafsson om debuten

Erik Gustafsson kom till Philadelphia inför den här säsongen som ”unrestricted free agnet” sedan Calgary Flames, dit han kom från Chicago på trading deadline i februari förra året, inte visat något intresse att skriva nytt kontrakt med honom.

Den 12 oktober förra året satte han namnteckningen på ett ettårskontrakt med Philadelphia värt ca 25 miljoner kronor.

Nu ser han ut att bli en dirigent på den offensiva blå linjen i numerärt överläge.

– Kul att det gick bra för vår uppställning där idag. Det var så skönt att se puckarna gå in, säger Erik.

Backparet med honom och Robert Hägg hade en lyckad kväll i Wells Fargo Center.

Lagets tredje svensk, Oskar Lindblom, hade plats i Philadelphias förstakedja tillsammans med Sean Couturier och Travis Konecny.

Det här var Oskars första match i Wells Fargo Center sedan december 2019, då han fick avbryta säsongen efter att ha drabbats av cancersjukdomen Ewing´s sarcoma.

Han missade resten av grundserien 2019-20, men gjorde comeback i två matcher under Philadelphias spel i bubblan i Toronto i augusti.

Lindblom hamnade också i poängprotokollet i nattens seriepremiär, då han var med och assisterade till Konecnys 5-3-mål i röran av spelare framför Penguinsmålvakten Tristan Jarry.

Bara 20 sekunder senare ökade Flyers på till 6-3 genom Kevin Hayes.

Lagen möts igen i Philadelphia på fredag.expressen

Related posts

lämna en kommentar