Leksand vände och vann mot Rögle – kross i andra perioden


Det blev fartfyllt, underhållande och utvisningsrikt på en gång i Ängelholm. 

Dennis Everberg var den som öppnade målskyttet när han blev helt fri mot Leksandsmålvakten Janne Juvonen. Rögleforwarden fick mer eller mindre lägga en straff, efter en i det närmaste perfekt långpassning från Niklas Hansson.

– Jag såg att Niklas hade en chans att vinna pucken och då var det tur att han gjorde det så jag kunde fuska lite, sa målskytten till C More efter den första perioden.

Efter baklängesmålet åkte Leksand på dubbla utvisningar och då dröjde det inte allt för länge innan Rögle utökade. Succényförvärvet Adam Tambellini smög fram vid tekningscirkeln, och kunde dundra in en passning från Eric Gelinas i mål.

Leksand var däremot inte på plats i Ängelholm för att se och lära. Dalalaget hade en stark form i ryggen och varje gång förstakedjan med Peter Cehlarik, Marek Hrivik och Carter Camper fanns på isen blev det farligt,

Det var också två av tre från Dalalagets stjärntrio som förvaltade defensivt slarv av Rögle, och reducerade i boxplay. Hrivik frispelades av Cehlarik, och satte pucken i mål efter att han lurat hemmamålvakten Johan Gustafsson.

”Gäller att vara med” 

I mittperioden växlade Leksand upp och dominerade mer eller mindre hela matchbilden. Ett uddlöst Rögle släppte in kvitteringen efter lite drygt nio minuter, när Martin Karlsson gjorde 2-2. 

– Jag ser att Marek (Hrivik) går bakom mål. När han har pucken gäller det att vara med och ha klubban i isen, sa kvitteringsskytten till C More.

Rögle fick inte upp farten efter baklängesmålet. Tvärtom fortsatte Leksand dominera och två minuter efter kvitteringen sköt August Berg 3-2 på volley, ett mål som bekräftades först efter en videogranskning.

Dubbla mål i tom kasse  

Serieledande Rögle gjorde något så ovanligt som att släppa till 31 skott mot egen målvakt – på två perioder. 

Först under matchens sista 20 minuter lyckades skåningarna lyfta spelet en aning. Mattias Sjögren, Daniel Zaar och Anton Bengtsson skapade samtliga kvitteringschanser.

Men det blev ingen utdelning.

Leksand kunde i stället döda all spänning när Martin Karlsson och Daniel Gunnarsson gjorde vars ett mål i tom kasse.

– Jag tycker vi jobbade oss igenom en del motgång och försökte få till ett kvitteringsmål, några puckstudsar hit och dit kunde gjort skillnaden för oss. Men det är så det går ibland, sa Rögetränaren Cam Abbott efter matchen. 

Segern är Leksands fjärde raka på bortais och Dalalaget kan nu lägga en framgångsrik Skåneturné till handlingarna. Så sent som i lördags vann Leksand borta mot Malmö, härnäst väntar bortamöte på torsdag mot Linköping.

– Det har rullat på rätt hyfsat sedan Luleå borta, då fick vi stryk. Jag tycker vi haft en ”progress” hela vägen och har vuxit som grupp, sa Leksandstränaren Björn Hellkvist. 

LÄS MER: ”Vi finns för varandra – även när det går tungt”
LÄS MER: Talang förlänger med Rögle: ”Trivs jättebra”expressen

Related posts

lämna en kommentar