Inte iskallt att köra V86 över gränserna | Trav


Jag kan erkänna att det inte kändes spishett med att huvudstadbanorna Bjerke och Solvalla skulle dela på en V86-omgång men det var trevligt med variation och på sikt är det förmodligen bra för travsporten i Norden med samarbete över gränserna. 

■■Däremot blir jag väldigt orolig när loppen inte blir fulla.

På Bjerke var det tio, nio, nio och tio hästar i loppen och efter strykningar blev fälten ännu mer urvattnade. På Solvalla var det lite bättre men ändå inte godkänt.

Det var nio, tolv, nio samt tolv hästar i avdelningarna innan strykningar. Vi är på väg mot hästbrist men på de stora spelformerna måste det vara fulla fält om den höga omsättningen ska hålla i sig.

■■Min amatöranalys är att det är propositionerna som måste förbättras och utvecklas. Kanske köra fler voltstartslopp och blanda klasserna?

Generationsskifte i Norge

Vi har många unga duktiga körsvenner i Sverige och det känns som att det är lite av ett generationsskifte även i Norge. 30-årige Dag-Sveinung Dalen har flyttat fram sina positioner för varje i år och på Bjerke tog han en snygg fyrling. Två av vinnarna kom inom V86-spelet.

■■Spets var gångbart på snömodden på Solvalla. Oskar Svanbergs Cassius Ima var den enda hästen som vann bakifrån.

Han har börjat året urstarkt i sulkyn

Ulf Ohlsson tillhör kuskeliten sedan flera år tillbaka och frågan är om han känner sig hotad av det nya unga gardet? Han har börjat året urstarkt i sulkyn. Förra helgen tog Ohlsson en trippel på V75 och hittills i år har han vassa 24 i segerprocent.

■■På Jägersro på lördag kör lånekusken i sex av sju V75-avdelningar. Glöm inte en kusk i form…

Trots att Norge var med i omgången och att det var tunna fält nådde V86-omsättningen över 27 miljoner kronor. När Solvalla och Åby delade på tävlingarna förra veckan var siffran fem miljoner högre.expressen

Related posts

lämna en kommentar