BK Häcken inleder samarbete med svenska mästarna Göteborg FC


Mästarklubben Göteborg FC har en turbulent tid bakom sig. Från plötsligt besked om nedläggning av elitverksamheten – till en lika plötslig helomvändning på 48 timmar. 

Nu jobbar klubben intensivt för att få till ett nära samarbete med en herrförening – en nödvändighet för att klubben bättre ska kunna konkurrera i Champions League enligt ordförande Peter Bronsman. 

– Idrott går i slutändan ut på att vinna och som det är nu kan vi inte ge tjejerna rätt förutsättningar för att ta nästa steg. Vi har klarat av del ett, att vinna SM-guld, och nu är det dags att lämna över det, sa han till GT nyligen.

GT har tidigare berättat att både IFK Göteborg och BK Häcken samtal med Göteborg FC för att utreda förutsättningarna för ett eventuellt samarbete.

Häcken går ihop med Göteborg FC

Nu uppger Aftonbladet att det är klart att det blir Häcken som inleder ett samarbete med de svenska mästarna. 

Enligt tidningen ska två saker ha fällt avgörandet.

Dels Häckens träningsanläggning Gothia Park Academy, där det finns både konstgräs och naturgräs, och dels att Häcken till skillnad från IFK Göteborg inte har några tidigare beslut som förhindrar ett samarbete. Blåvitt har på ett årsmöte bestämt att deras lag ska växa på egen hand och utan övertagande av en annan klubb.


Texten uppdateras.

LÄS MER: JUST NU: Guldtränaren lämnar nu mästarlaget
LÄS MER: Utländska klubbarna vill köpa svenska mästarna
LÄS MER: Vändningen: ”Det är fortfarande konstigt”
LÄS MER: Hon lämnar United – klar för Göteborgexpressen

Related posts

lämna en kommentar