Mysteriet med Albert12798 – Twitterkontot avstängt


I september skapades Twitterkontot med namnet ”Albert12798”. Kontot hade ingen profilbild eller någon information. Men snart hade kontot över en halv miljon följare och blev känt för sina ”ratios” – en internettrend där kontots svar på andras tweets fick fler ”likes” än huvudtweeten.

När den stora e-sportorganisationen Luminousity Gaming utmanade sina följare att få 100 000 likes på ett svar till deras inlägg, för en chans att värvas av laget, så svarade Albert12798 med ett simpelt: ”Det är enkelt”.

En kort tid senare hade hans svar sprängt gränsen på hundra tusen likes och i slutet av december skrev Luminousity ett inlägg där de välkomnade personen till organisationen. 

Dessutom lyckades han bland annat med en ratio på en tweet av rapstjärnan Playboi Carti, som har nästan två miljoner följare. På rapparens tweet, där han skrev ”mitt bästa verk hittills”, så svarade Albert12798 helt enkelt med ”min bästa ratio hittills”. Svaret fick nästan 300 000 likes. Även Elon Musk fick samma behandling.

Nu har det mystiska kontot blivit avstängt av Twitter – och ingen vet varför. 

Identiteten ett mysterie

Fram till avstängningen hade Albert12798 fått ihop hela 554 000 följare under sina fyra månader, enligt Dexerto. Ingen vet ingen någonting om skaparens identitet, nationalitet eller om avstängningen är permanent.

För de som följer e-sportscenen på Twitter är det få som har undgått kontot och många har spekulerat att det på något vis är länkat till den stora e-sportorganisationen 100 Thieves på grund av att Albert12798 följde många av dess kreatörer och professionella spelare. 

Efter avstängningen finns däremot risken för att mysteriet med Twitterkontot aldrig blir löst.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

https://twitter.com/Luminosity/status/1341454111393411073

expressen

Related posts

lämna en kommentar