Lyxvåningen lottas ut för välgörenhet


Takvåningen utanför Nottingham har två sovrum, ligger i en prisbelönt byggnad vid floden Trent och de boende har tillgång till pool, gym och garage och är belägen i samma bostadskomplex som den svenske stjärntränaren Sven Göran Eriksson bodde i under sin tid i Nottingham Forrest. 

Lägenheten har tidigare tillhört den danske anfallaren Nicklas Bendtner.

– Vi fick en del av hans (Bendtners) post när vi flyttade in, säger den nuvarande ägaren, Dan, till Nottingham Post. 

Kan bli din för 45 kronor

Dan har ägt lägenheten i tre år men har det senaste året hyrt ut den. Nu har han bestämt sig för att göra sig av med lägenheten. 

Hur ska man då göra för att få bo som en fotbollstjärna?

Svaret är: ”Köp en lott”.

Just nu pågår nämligen ett lotteri för att avgöra vem den nye ägaren blir. Antingen kan man köpa två lotter för fyra pund (motsvarande ungefär 45 kronor) eller så köper man 40 lotter för 20 pund (ungefär 225 kronor). 

– Vi såg att hus börjat lottas ut i stället för att säljas, så vi såg över möjligheterna att sälja lägenheten på det sättet, säger Dan.

Planen är att lotteriet ska generera det ungefärliga värdet vid en ”vanlig” försäljning av lägenheten – och så här långt går det enligt planen. 

– Försäljningen har gått så här långt gått bra. Vi har redan sålt 700 stycken på bara två dagar. De flesta köper 20 pundspaketet som ger dem 40 lotter, förklarar han.

Skänker till välgörenhet

Dan planerar att avsluta lotteriet den 25 februari, och dra vinnaren den 27 februari. Därefter tänker han även skänka 10 procent av intäkterna till välgörenhet. Det kommer även att lottas ut en del ”tröstpriser” i form av pengar, ett Playstation och datorer. 

– Det känns viktigt för oss eftersom vi lever i tuffa tider där många förlorar sina jobb, företag, eller ännu värre sina anhöriga.

Fotnot: I en tidigare version stod det att Sven Göran Eriksson bott i lägenheten. Korrekt är att Svennis bodde i samma bostadskomplex men inte i lägenheten som nu lottas ut.  expressen

Related posts

lämna en kommentar