Klete Keller, OS-guldmedaljör, var med och stormade Kapitolium


Det var precis innan den amerikanska kongressen officiellt skulle rösta fram Joe Biden och Kamala Harris som blivande president och vice president, som en grupp Trump-anhängare stormade byggnaden och tog sig in i Kapitolium. Kongressledamöter och besökare tvingades fly, och fem människor dog i samband med stormningen. 

Upploppet startade efter att Donald Trump på Twitter uppmana sina anhängare att sluta upp kring protester mot påstått valfusk i Washington, och senare i ett tal manat supportrarna ”till kamp”.

En av de demonstranter som tog sig in i kongressen ska ha varit Klete Keller, tidigare amerikansk simstjärna som bland annat tagit två OS-guld. 

Sajten Swimswam uppger att Keller pekas ut på bilder från journalisten och ekonomen Julio Rosas, som skriver för Townhall.com. Klete Keller bar en amerikansk OS-jacka vid tillfället, och har enligt Swimswam identifierats av tolv personer med nära kopplingar till amerikansk simning. Uppgifter som även Politicos redaktör Ryan Heath rapporterar vidare. 

På Julio Rosas bilder ses mannen som uppges vara Klete Keller stå med ryggen mot en grupp poliser som försöker kontrollera demonstranterna och föra dem mot utgångarna.

Klete Keller tog fem OS-medaljer på totalt tre spel. Han är främst ihågkommen för att ha knäckt superstjärnan Ian Thorphe på sista sträckan i stafetten över 4×200 meter frisim under OS i Aten, och fört USA till guldet. 

Keller har tidigare berättat att han haft det tufft att anpassa sig till vardagen efter karriären. 

2018 berättade han i en intervju med USA Swimming att han bodde i sin bil i nästan ett år, efter att ha skilt sig från sin fru 2014. 

Texten uppdateras.expressen

Related posts

lämna en kommentar