Johan Schönbeck cykel-pikar Jönköping – som svarar: ”Tändvätska”


Först såg målvakten Gustav Jansson rött och fick matchstraff.

Sedan vann Växjö matchen.

Sist men inte minst kom Johan Schönbecks pik.

Det var ingen rolig söndag för Jönköping.

– Jag har legat rejält mycket sömnlös över det där. Det var en väldigt dålig insats av oss. Vi är extremt besvikna, säger tränaren Jakob Olofsson Adelin som meddelar att tränare och spelare kommer diskutera insatsen på tisdagens träning.

Svaret på cykelpiken: ”Tändvätska”

Segern var Växjös andra raka mot Jönköping på kort tid.

– Jag sa det till killarna innan: Jag tror att slå Jönköping är som att lära sig cykla ungefär. Att när du väl gjort det en gång och vet hur du ska göra så kommer du göra det varje gång. Man måste nästan vara packad för att ramla, sa Johan Schönbeck i segerintervjun i SportExpessen Play.

Jakob Olofsson Adelin skickar en passning tillbaka:

– Vi får acceptera att de kommer ifrån de här två matcherna med segern. Men det här ger lite tändvätska. De lär möta en speedad elcykel nästa gång som ska knuffa ner dem i direkt igen.

Gustav Jansson har fortsatt förtroende

Jönköpingstränaren tycker annars att det är ett märkligt scenario.

Hur Jönköping har gått från att vara ”en mardrömsmotståndare” för Växjö till att det nu har blivit lite tvärtom.

– Jag förstår det inte. I mångt och mycket spelar vi likadant försvarsspel båda lagen. Vi möter många lag denna säsong som går upp högt och sätter i gång oss. Vi kommer lite på hälarna när vi möter vårt eget försvarsspel. Där måste vi bli mer aktiva själva, säger Jakob Olofsson Adelin.

Gustav Jansson fick rött kort efter att ha sänkt Felix Göthberg. Han kände efteråt att han förstörde för laget. Hur ser du på hans agerande?

– Han skrev snabbt i vår gruppchatt att det aldrig ska hända igen och han bad om ursäkt för att sätter oss i den situationen.

Han har ditt förtroende även framöver?

– Ja, det har han. Det här har kanske varit hans bästa säsong som jag sett honom hos oss i alla fall. Han har varit väldigt påkopplad och bra, säger Jakob Olofsson Adelin.

Se alla matcher från SSL-säsongen på SportExpressen Play.


LÄS MER: Avslöjar sanningen (?) bakom matchstraffet
LÄS MER: Nytt avtal – säker på att han blir bäst någonsin
Tvingas lämna efter en situation som inte syntes i tv-sändningenexpressen

Related posts

lämna en kommentar