Fjärran Höjder kaklar om i väntan på besökarna: “Vi längtar efter dem”


Fjärran Höjder hade problem med inpasseringssystemet i våras. Det innebär att det är svårt att få fram det exakta antalet besökare. Men badchefen Johanna Thorsell konstaterar att ungefär 130 000 köpte någon form av entrébiljett under 2020. Det kan jämföras med runt 300 000 som passerar grindarna ett normalår. Under januari, februari i fjol hade Fjärran Höjder ovanligt många besökare.

– Vi hade en fantastisk start på 2020. Det räddade upp delar av budgeten. Personligen tror jag att det beror på snöbristen. Folk hade helt enkelt inte så mycket annat att göra, säger Johanna Thorsell.

Sedan kom pandemin och ställde till det där också. Under våren slutade de flesta besökare att komma för att simma eller träna förutom några tappra själar. Men sommaren innebar en rejäl återhämtning.

– Det gick bättre än förväntat, speciellt Valbobadet som hade runt 5 600 besök under sommaren. Början av hösten var också rätt okej på Fjärran innan vi fick stänga ner alla verksamheter, förutom simskolan och simföreningarna, i november.

Enligt Johanna Thorsell är det just nu förvirrande hur de ska förhålla sig till den tillfälliga pandemilagen. På Fjärran Höjder har de inte riktigt klart för sig ännu hur logistiken ska se ut rent praktiskt och hur skolorna ställer sig till simskolan och skolidrott.

– Det hade varit lättare med klara besked och om alla verksamheter var helt nedstängda. Just nu och fram till 25 januari är alla portade förutom skolorna. Men det är svårt med simundervisningen, om 30 elever från en skola också berörs av regeln tio kvadratmeter per person eller inte. Intresseorganisation Svenska badbranschen bevakar våra intressen och brukar komma med bra förtydliganden. Vårt fokusområde nu är om vi är redo öppna upp i slutet av månaden.

I våras fogades kaklet om i familjebadet. I år är det 25-metersbassängens tur. Arbetet var planerat till maj men eftersom badhuset i alla fall är stängt har det tidigarelagts och pågår nu för fullt. Fjärran Höjder har 21 anställda som för närvarande ägnar sig åt grovstädning och verksamhetsplanering.

– Fördelen med stängningen är att vi kan städa igenom hela huset ordentligt, träna på livräddning och prata om hur vi ska jobba på bästa sätt när vi öppnar igen. Vi kämpar på men personalen längtar efter våra besökare och en helt vanlig vardag, säger Johanna Thorsell.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar