Norrlandspolitikerna blir storstadsfixerade – låt dem jobba hemma


Nu har vi provat att jobba hemma nästan ett år på order av Folkhälsomyndigheten och regeringen. Det har väl gått sisådär, många har uppskattat det, många har avskytt det, men på grund av pandemin nödsakats att följa rekommendationerna.

Nu när vi sett att det går skulle jag vilja göra om reglerna för alla riksdagspolitiker som inte bor i Stockholm att börja jobba hemifrån. Framför allt gäller det norrlandspolitiker. Det är en stor risk att släppa ner dem till Stockholm. Det tar inte lång stund förrän de har blivit indoktrinerade och storstadsfixerade och börjat leva det ljuva livet, och efter ett litet tag har de glömt varför de är där. De blir helt hänförda av bjudningar på vita dukar och trerättersmiddagar allt på skattebetalarnas bekostnad.

Jag vill att riksdagen ändrar reglerna nu när de ser att det går att jobba på distans, så att politikerna kan jobba hemifrån och få någonting gjort och samtidigt vara nära sina uppdragsgivare, det vill säga väljarna. Staten kommer att spara stora pengar på resor, traktamenten, övernattningslägenheter, med mera. Dessutom måste det väl vara väldigt socialt betungande att vara ifrån sin familj under långa perioder.

Varför jag nämnde norrlandspolitiker är att det är från den landsändan som det sugits ut mest av naturtillgångar genom åren till övriga riket utan att få någonting tillbaka. Så därför är det klokt att börja där med digital uppkoppling så politikerna stannar hemma i verkligheten och väljarna har kontroll på vad de gör.

Stoppa urbaniseringenarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar