Mikael Dorsin ifrågasätts i Norge – för valen i Rosenborg


Mikael Dorsin, 39, la fotbollsskorna på hyllan år 2016 och inledde en karriär som spelaragent. Men sedan december 2019 är den landslagsmeriterade före detta försvararen sportchef i den norska storklubben Rosenborg, som han representerade mellan 2008 och 2016.

”Han spelar ett högt spel”

Under sitt första år som sportchef har Dorsin skrivit nya kontrakt med totalt sexton spelare. Och det är dessa kontrakt som nu lett till att Dorsin hamnat under lupp hos den norska tidningen VG. 

Sedan svensken tillträdde har åtta av klubbens total sexton signeringar representerats av Dorsins förra arbetsgivare – spelaragenturen Nordic Sky. 

– Det är speciellt när du vet hur mycket spelare det finns som har andra agenter, säger Eurosports expert Joacim Jonsson till VG. 

Han menar att situationen kan komma att urholka Dorsins anseende i rollen som sportchef. 

– Jag tycker det är oroande att Dorsin är så starkt ihopkopplad med sin förra arbetsgivare på sitt första jobb som sportchef. Han spelar ett väldigt, väldigt högt spel, säger han.

Rosenborg: ”Vi har fullt förtroende för Dorsin” 

Nordic Skys vd, Anders Carlsson, ser dock inget konstigt med att Dorsin väljer att värva deras spelare. 

– Rosenborg är som vilken annan klubb som helst, säger han till tidningen.  

Rosenborgs vd, Tove Moe Dyrhaug, ser mönstret i spelarrekryteringarna. Däremot tror hon inte att möjligheten att få spela i Rosenborg är större för spelare representerade av Nordic Sky än hos någon annan agentur. 

Hon förklarar att Dorsin är en del av en arbetsgrupp och inte ensam tar beslut om spelarrekryteringar eller kontraktsförlängningar. 

– Vi ser att det finns ett mönster och därför har vi lagt in extra kontrollrutiner. Vi har inga problem och litar på Mikael Dorsin till 110 procent när det kommer till det här. Dessutom har alltid huvudtränaren sista ordet, säger hon till VG. 

Hon menar även att man haft ett starkt samarbete med Nordic Sky före Dorsin tillträdde som sportchef. 

– De är en av de största aktörerna när det handlar om spelaraffärer i Norge, Sverige och Danmark, säger hon. expressen

Related posts

lämna en kommentar