Joakim Lundell går in med 100 000 kronor i Linköping


Linköpings HC ligger sist i SHL och sparkade huvudtränaren Bert Robertsson i början av den förra veckan. Åtagandet har inte gett önskad effekt och laget har nu åtta raka förluster. 

Joakim Lundell går in med 100 000.

Nu får klubben hjälp utifrån.

I lördags kom uppgifter om att realitystjärnan Joakim Lundell vill hjälpa LHC att ta sig ur krisen.  Lundell anser att klubben behöver en ny målvakt och erbjöd sin hjälp i en kommentar på Instagram: 

LHC, hör av er till mig. Jag kan tänka mig att gå in med en extremt stor summa pengar för att hjälpa till med att värva en kompetent målvakt”, skrev han. 

Linköpings general manager Niklas Persson bekräftade sedan kontakt med Lundell.

– Vi för en dialog med honom. Jocke har ett stort LHC-hjärta, sa han till SportExpressen.  

Nu har Lundell gjort slag i saken. I en story på Instagram berättar Lundell att han går in med 100 000 kronor för att hjälpa klubben. 

– Det finns ett nummer där man kan swisha och hjälpa LHC. Jag kommer att gå in med 100 000 kronor för att visa att jag vill hjälpa föreningen jag verkligen älskar, säger han.

”Idrotten blöder pengar”

Han motiverar beslutet med att han har starka känslor för klubben och att han ser att idrotten som en oerhört viktig funktion i samhället. 

– Idrotten, som inte får ha någon publik, blöder enorma pengar och jag ser idrotten som oerhört viktig och det är något som enar oss, säger han och fortsätter: 

– Som ni vet så brinner jag för ishockeyn. LHC som jag har hejat på sedan barnsben går just nu otroligt tung. Dels i SHL och dels ekonomiskt. 

Han skriver även ut ett swish-nummer dit man kan skicka pengar. Huruvida pengarna ska gå till en ny målvakt eller ej framgår inte. expressen

Related posts

lämna en kommentar