Jacob Olofsson avgjorde för Timrå mot Almtuna


Med nyckelbacken Marcus Hardegård på skadelistan valde Timrås sportchef Kent ”Nubben” Nordberg att plocka in Alexander Lindelöf för att säkra upp backsidan under måndagen. 

Men det var en annan Timråback som klev fram och inledde målskyttet. Albin Carlson följde med upp i ett anfall satte 1-0 i bortamötet med Almtuna under måndagskvällen. 

Almtuna vände på matchen 

Men Uppsalalaget skulle vända på matchen.

Hampus Harlestam kvitterade i numerärt överläget och William Wia gav sedan Almtuna ledningen i början av den andra perioden. Wia slängde pucken på mål och på något sätt passerade den Adam Ohre, som fick chansen mellan Timråstolparna i stället Jacob Johansson som annars varit det givna förstavalet så här långt i år. 

– Vad händer där? Vilket olyckligt mål, säger C Mores Tobias Dahlberg. 

Timrås bäste målskytt för i år, Jens Lööke, skickade in kvitteringen till sitt femtonde mål för i år och såg till att det var kvitterat inför den tredje perioden.

I den tredje var det dags för ännu en back att kliva in i handlingarna. 

Per Svensson, med åtta säsonger i Almtuna, visade att släkten är värst. När Svensson vispade in 2-3-målet med fem minuter kvar såg han ut att ge Timrå tre poäng. 

Almtuna plockade målvakten och med 1:49 kvar kom också kvitteringen genom ett hårt backskott av Marcus Karlström. 

Timrå visade sig dock starkast och Jacob Olofsson satte segermålet fint framspelad av Jonathan Dahlén i början av förlängningen. 

– Det är ytterst läckert när Dahlén trampar runt, säger Tobias Dahlberg. expressen

Related posts

lämna en kommentar