Insändare: Matchen i Ockelbo


Jag har fått kritik för att jag kallar Moderaternas företrädare i Ockelbo för stolpskott, själv tycker jag att det är en lagom snäll bedömning. På den tiden då jag spelade fotboll , fanns det stolpe in, då var det skickligt spelat, stolpe ut då var det otur, men om jag prickade stolpen vid varje anfall och och flera gånger då var det oskickligt och dåligt. Så det är något sådant det betyder.

Jag skriver nu om matchen mellan Moderaterna och “Samsyn” i Ockelbo. Det skulle kunna sägas på ett annat sätt. Om man tar en kraftig svordom, fortsätter med att säga att dom kan och förstår ingenting det finns ett ord för det , sådana ord kan inte jag säga, som går i kyrkan. Vill jag synas i tidningen är det absolut förbjudet.

Nu har jag hört från det blå lagets supportrar dom som är kvar , dom säger : Vi kan inte ha spelare som gör självmål i varje match kanske vi ska byta ut några, om det inte redan är försent, då får vi lägga skorna på hyllan, och komma tillbaka när allt har lugnat ner sig. Risken är då att dom mest aktiva som inte har röda och gula kort blir värvade av det blårandiga laget. Då måste jag varna för en spelare som vill ta ledningen, tror att han kan alla spelregler han vill spela i försvaret och passar alltid bakåt, och siktar mot egna mål. Det är en riktig “fisklirare”, dom andra kan nog lockas med spel i kedjan.

Det ska bli spännande att följa matcherna framöver. Själv håller jag på det rödgröna laget i Ockelbo, men det kan bli svårt. Dom blårandiga har värvat så många nya spelare, både gamla och unga, men dom vill inte ha några utländska, har helt missat alla med kunskaper och förmågor från andra länder. Det är en fördel för oss, då kan vi få en stor förstärkning där. Jag och många av våra andra supportrar måste nog börja jobba lite mer, och inte bara stå vid sidlinjen och hoppas på nya och kommande match vinster.

Gott Nytt År från snickarbodenarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar