Hur har du tänkt att dina barn och barnbarn skall få el?


Svar till LassE: “Har Anders Sandin missat Tjernobyl och Fukushima?”

Nej LassE, det har jag inte gjort. Men förstår inte riktigt vad detta har med min insändare att göra. Jag menar verken i Sverige och inte något gammalt sovjetiskt från kommunistdiktaturens tid i gamla Sovjet.

LÄS MER I DEBATTEN:

Varför måste  pålitliga kärnkraften bort?

Vindkraften behövs i Sverige

Vad gäller Fukushima (2011) så hände en jordbävning och en tsunami samtidigt. Mycket olyckligt. Vad gäller den i Sovjet (Ukraina) följdes inte de instruktioner som fanns. Jag rekommenderar filmen om Tjernobyl med Stellan Skarsgård. Du nämner också Harrisburg (1979) där fungerade ju säkerhetssystemen ändå och strålningen var begränsad. Du nämner även Forsmark (2006) som incident, det är sant men man lyckades även där stoppa en svår olycka. Därefter har de vidtagit ett antal säkerhetsåtgärder. Olyckor händer även på arbetsplatser världen över.

Upplysningsvis kan jag informera signaturen om att det finns 449 kärnkraftverk i världen och du har nämnt 4, vilket är mindre än 1 procent. Att vara orolig för barn och barnbarn är även jag med, men det finns många fler faror, som utvecklingen av farliga vapen som USA, Ryssland med flera länder har. Med tanke på de bomber som släpptes i apan för 75 år sedan så bävar man. Nu håller även Iran på att utveckla dessa hemskheter.

Dessutom har vi coronan och det kommer säkert ytterligare pandemier.

Signaturen LassE förkommer flitigt på insändarsidorna. Du är även emot vindkraft och nu även kärnkraft. Hur har du tänkt att dina barn och barnbarn skall få el? Som du vet är det stopp med utbyggnad av vattenkraft.

Anders Sandinarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar