har fyra barn med sju kvinnor


Namnet Royston Drenthe och ordet supertalang nämndes ofta i samma mening under 00-talet.

Som 20-åring var vänstermittfältaren den stora stjärnan när Nederländerna tog hem U21-EM 2007. Drenthe blev utsedd till turneringens bäste spelare och sen blev han ett av fotbollsvärldens mest eftertraktade namn.

Det blev till sist Real Madrid som drog det längsta strået och värvade Drenthe från Feyenoord under guldsommaren. 

Men det blev inte riktigt samma fotbollskarriär som hans farbror Edgar Davids hade – eller samma karriär som hans kusin Georginio Wijnaldum har i Liverpool just nu.

Lyckades inte i Real Madrid

2009 blev Royston Drenthe utbuad av den egna publiken när han skulle bytas in i en match för Real Madrid.

– Laget vann och det gör mig väldigt glad men jag är också väldigt ledsen över busvisslingarna. Jag är en av 25 spelare i truppen och mina problem är personliga, bara mina. Men när jag går in på Bernabéu och de busvisslar åt mig är det väldigt tufft. Det är första gången jag har känt så, sa Drenthe till AS.

Han konstaterade att han inte spelade på sin bästa nivå i klubben och var nästan gråtfärdig efter busvisslingarna. Han förklarade också att de gjorde ont eftersom Real Madrid hade varit laget i hans hjärta sen han var 15 år och fick en matchtröja från sin pappa med Ronaldos namn på.

– Jag skulle vilja säga till fansen att jag ska bli en viktig spelare i Madrid och jag vill bli lycklig vid deras sida. Det viktigaste är klubben och jag har lovat mig själv att lyckas i Madrid.

Men det blev ingen lycka i Real Madrid för Royston Drenthe. Han lånades ut till Hércules sommaren 2010 och kom tillbaka ett år senare bara för att lånas ut till Everton.

Hade karriär som rappare

I Premier League blev det 21 matcher och tre mål för Drenthe säsongen 2011/2012 men därefter fick han ge upp drömmen om att lyckas i Real Madrid.

Drenthe lämnade klubben sommaren 2012 och skrev inte på för någon ny klubb förrän i februari 2013. Då hamnade han i Spartak V-kavkaz i Ryssland och det blev starten för ett flyttlass som gick mellan många olika destinationer i världen. Han spelade för Reading, Sheffield Wednesday, Kayseri Erciyesspor och Baniyas innan karriären pausades 2016. 

När fotbollskarriären lades åt sidan stod nya saker på agendan för Drenthe. Under sitt artistnamn Roya2Faces försökte han slå igenom som rappare men till sist återvände han till fotbollsplanen 2018 efter att även ha dykt upp i kriminaldramat Mocro Maffia.

2018 skrev han på för Xerxes DZB Zondag i Nederländerna och han flyttade vidare till Sparta Rotterdam innan han hamnade i Kozakken Boys i den nederländska andradivisionen. 

Trots att han inte gjort en enda match för klubben den här säsongen valde Racing Murcia från den spanska tredjedivisionen att värva honom när januarifönstret öppnade. Och det är en glad Drenthe som bjudit på sig själv under den första tiden i klubben.

– Jag har sju barn med fyra olika kvinnor och nu är jag singel, berättar han i radioprogrammet El Partidazo enligt Marca.

Drenthe: ”Inte här för att dra skämt”

Det är också en förändrad Royston Drenthe som kommit till klubbens träningsanläggning och de första träningspassen.

Hans fysiska form ifrågasätts nu efter att bilder spridits från de första träningarna. Han själv säger att det är dags för en diet.

– Jag måste ta det steg för steg. Jag är fortfarande inte i form för att spela, jag tror jag måste gå ner tre kilo. Från och med måndag ska jag påbörja en diet. Jag har alltid ätit mycket, mina fastrar är väldigt bra på att laga mat…, säger Drenthe.

Han säger att han inte är slut som fotbollsspelare.

– Planen är att visa att jag inte är här för att dra skämt, jag vill visa upp mig för folk, spela hela säsongen och se vad kroppen säger. 

Men om det inte blir succé på fotbollsplanen finns i alla fall musiken kvar.

– Jag gör musik för att jag tycker mycket om det men det är bara en hobby. Jag har spelat på konserter. När Feyenoord vann titeln gjorde jag det, det finns på Youtube.

LÄS MER: ”Mycket troligt att Messi lämnar då”
LÄS MER: Extraknäcket värt en halv miljon per kväll
LÄS MER: Här är Zlatans och Helenas imperiumexpressen

Related posts

lämna en kommentar