Dejan Kulusevski drömmer om Zlatan Ibrahimovic i EM


I slutet av november flög förbundskapten Janne Andersson ner till Italien för att träffa Zlatan Ibrahimovic.

Drygt fyra år efter anfallsstjärnans allra sista landskamp pekar mycket mot att den där förlusten mot Belgien i EM 2016 kanske inte var just det. Hans sista, alltså. Efter att 39-åringen öppnat för en comeback samtidigt som han har öst in mål i Milan är det många som hoppas på en återkomst lagom till sommarens EM-slutspel.

Dejan Kulusevski är en av dem.

20-åringen, som fått ett allt större förtroende i landslaget i och med framgångarna i Juventus, berättar för Sky Sports arr han har kontakt med Ibrahimovic.

– Vi skriver med varandra. Han är en idol för mig och i princip ingen i världen kan göra det han gör. När han talar gott om mig får det mig att jobba ännu hårdare på nästa träning eftersom jag blir så stolt, säger han till Sky Sports.

Kulusevskis uppmaning till Zlatan

Givetvis vill han spela tillsammans med sin förebild.

– Jag hoppas verkligen att han gör comeback i landslaget i EM. Det hade varit fantastiskt för mig och för hela Sverige. Kom igen Ibra!

Kulusevski, som fick stora genombrott i Parma förra säsongen, har under hösten fått varierat med speltid i den italienska giganten Juventus. Under söndagskvällen ersatte han skadade Paulo Dybala redan i slutet av den första halvleken och gav direkt ett piggt intryck.

Svensken hade ett jätteläge att själv sätta dit 1-0 och serverade senare Cristiano Ronaldo med en läcker passning, men portugisen avslutade rakt på Andrea Consigli.

Juventus vann till slut med 3-1 och Dejan Kulusevski hyllas för sitt inhopp. La Gazzetta dello Sport benämner svensken som ”Pirlos reservvapen” och ger honom en sjua i betyg, högst av alla i Juventus tillsammans med målskytten Danilo.

Och Dejan Kulusevski stortrivs i Turinklubben, där han tidigare fått spela såväl ytter som släpande anfallare. Mot Sassuolo bildade han anfallspar med Cristiano Ronaldo.

– Jag kunde ha gjort det mycket bättre (mot Sassuolo), men jag är glad över de tre poängen. Jag ser mig själv i Juventus i många år framöver och jag ser mig själv närmare målet. Jag trivdes med min position i kväll, säger han.

LÄS MER: ”Han kan ta fart mot större scener – scouterna flockas”expressen

Related posts

lämna en kommentar