Christopher Maboulou är död, 30 år gammal


Det var under söndagen Christopher Maboulou spelade fotboll med ett par vänner hemma i franska förorten Montfermeil. Under matchen drabbades 30-åringen av en hjärtinfarkt och avled, rapporterar fransk medierna. Det var sedan tidigare känt att han levde med hjärtproblem. För cirka tio år sedan bedömdes Maboulou till och med vara olämplig att spela fotboll. Samma år hade han drabbats av hjärtinfarkt.

Men läkare gav honom grönt ljus att spela och sedan dess har han hunnit representera flera franska klubbar bland annat Châteauroux och SC Bastia. Anfallaren har meriter från Ligue 1 och även gjort en sejour i Grekland.

”Vila i frid Chris”

Hans senaste klubb Thonon Évian gick på Twitter ut och framförde sina kondoleanser.

”Det är med stor sorg vi tar del av Christopher Maboulous bortgång. Vi vill framföra vår djupaste kondoleans till hans familj och nära och kära. Vila i frid Chris.”, skriver klubben.

Christopher Maboulou var född och uppvuxen i Frankrike, men representerade Kongo i landslagssammanhang sedan 2015.expressen

Related posts

lämna en kommentar