Modo ute efter Michael Boivin


Under lördagen presenterades Peter ”Piva” Johansson som ny assisterande tränare i Modo Hockey. 

Men Ö-vikslaget nöjer sig inte med den rekryteringen.

Fler insatser är planerade på spelarfronten – och det ska i första hand handla om att addera ett namn till backuppsättningen. Under veckan tappade klubben Jesper Lindgren till Pittsburgh Penguins organisation och planen är att han ska avsluta säsongen med deras AHL-lag Wilkes-Barre/Scranton Penguins.

Vad SportExpressen erfar har Modo ställt in siktet på den kanadensiska backen Michael Boivin som Lindgrens ersättare.  

Dominerat den österrikiska ligan 

Han har inte tillhört någon klubb under säsongen, men har fem år i Europa i ryggsäcken då han spelat för HC Innsbrück och Graz 99ers i Österrike samt Medvescak Zagreb (Kroatien) och Fehérvár AV19 (Ungern). 

I fjol registrerades han för 39 poäng på 43 matcher med Innsbrück vilket var den bästa noteringen av samtliga backar i ligan. Under hela sin seniorkarriär, som även spenderats i ECHL och amerikanska collegeligan, har Boivin visat upp starka siffror från sin position på blålinjen. 

Nu ska den högerfattade backen vara på Modos radar och en affär kan komma att vara klar inom kort. Boivin började följa Modo på sociala medier tidigare i veckan.

SportExpressen har försökt kontakta Modos sportchef Fredrik Glader utan framgång.expressen

Related posts

lämna en kommentar