Linn Svahn hejade fram Oskar Svensson – nu hyllas hon


Linn Svahn hade precis tagit hem segern i damernas sprint i Val di Fiemme och stod i intervjuzonen när det var dags för herrarnas final. Och Oskar Svensson gick som tåget.

När det närmade sig upploppet tog Svahn en paus från intervjuerna för att kunna följa avslutningen – och det blev känslosamt.

SVT var en av flera medier som lyckades dokumentera hur Linn Svahn hoppade, skrek och hejade fram Oskar Svensson – som till slut lyckades hålla undan från Alexander Bolsjunov och resten av rivalerna och ta karriärens första seger i världscupen.

https://twitter.com/SVTSport/status/1347936565763465223

”Inget spel för galleriet”

Bilderna på Svahn spreds snabbt i sociala medier och många uppskattade vad de såg.

”Det här är fantastiskt bra! Det finns inte många individuella idrottare som hade gjort samma sak”, skriver TV2:s skidexpert Petter Skinstad på Twitter.

Jostein Vinjerui som är förbundskapten för Storbritanniens landslag kommenterar kort: ”Lagkänsla”.

Och de är bara två i mängden av personer som har hyllat klippet på Linn Svahn. Själv säger Svahn att hon inte visste om att hon blev filmad.

– Det var inget spel för galleriet! Jag glömde att alla stod runtomkring mig. Jag har märkt att journalister är bra på att smygfilma mig när jag gör dramatiska utbrott så det finns nog bra filmer på mig från i dag, säger Svahn och skrattar.

Vad var det som hände där?

– Sport är sport och då kan det bli så där. Det är så jäkla mäktigt att se Oskar plocka hem det. Jag visste att han är stark här. Att få visa det på en bana som är lik den i VM är så otroligt mäktigt.

”Har fått mycket kritik”

21-åringen förklarar också att det var efterlängtat att få se de svenska herrarna ta hem en seger i världscupen.

– De svenska herrarna har fått mycket kritik under de senaste åren, men jag vet om att de är starka, de har bara inte fått chansen att visa det, säger Svahn när en italiensk journalist frågar henne om de starka känslorna vid Oskar Svenssons seger.

Hon fortsätter:

– När Oskar vann var det inte bara en stor dag för honom, utan för svensk längdskidåkning i stort. Jag hoppas att barn och ungdomar i hela Sverige blir inspirerade av det här.

Under söndagen avslutas Tour de ski med klättringen upp för monsterbacken Alpe Cermis.


LÄS MER: Tour de ski 2021 – din guide till skidfesten i SVT

LÄS MER: Hotellchefen svarar – efter Fridas bild: ”Inte okej”

LÄS MER: Calle Halfvarsson visar upp nya kärleken

expressen

Related posts

lämna en kommentar