Häng med in i Ockelbos fräschaste hyreslägenheter – historiska nybygget klart: “Fantastiskt”


1986. Det var året då Ockelbogårdar senast byggde i Ockelbo. Den gången var det kvarteret Uret på Södra Åsgatan som stod på byggschemat.

LÄS ÄVEN: Efter nej till nya bostäder på Kyrkogatan – nu klart för “historiska bygget” på runt 23 miljoner kronor: “Plan B”

År 2020 var det alltså dags igen.

Nu, lagom till det nya året, står de 16 helt nya hyreslägenheterna färdiga på Höjdvägen bakom Ockelbo Ost i Gäveränge.

– Det är helt fantastiskt att vi fått till de här nya lägenheterna. Vi har hållit på och arbetat med detta ett tag. Men nu står de äntligen klara, säger Pamela Warren, vd på Ockelbogårdar.

Som tidningen tidigare berättat ville Ockelbogårdar först bygga 25 nya lägenheter på Kyrkogatan strax norr om kyrkan. Planer som länsstyrelsen till slut sa nej till, på grund av för höga bullernivåer.

Valet föll i stället på Höjdvägen och vad Pamela Warren beskrivit som “plan B”. Men vd:n är nöjd för det.

De nya lägenheterna ingår i det större arbetet att lyfta hela området strax bakom Ockelbo Ost. Förutom det nya lägenhetshuset ska samtliga befintliga hyreslägenheter på Höjdvägen och Fagerbacken stamrenoveras – utvändigt som invändigt.

Omkring 23 miljoner kronor beräknas det nya lägenhetshuset ensamt ha kostat.

För det har man fått åtta ettor på 35 kvadratmeter och åtta tvåor på 45 kvadratmeter – av nära på högsta kvalitet, enligt Pamela Warren.

– Det är genomgående hög standard, allt är nytt och fräscht. Vi har även satsat mycket på utemiljö, där vi har försökt rama in egna uterum samtidigt som det ska gå ihop med det befintliga bostadsområdet, säger hon.

Varje lägenhet är även utrustad med egen tvättmaskin så väl som torktumlare. Och priset för att bo på Höjdvägen, ja, det är därefter.

5 845 kronor i månaden kostar det att bo i en etta. 7 177 kronor är hyran för en tvåa. Ingår gör både värme och el.

Just nu står bolaget med totalt 13 intresseanmälningar på lägenheterna.

Men Pamela Warren vill varken säga att intresset är svalt eller att den höga hyran skrämmer.

– Så många hade anmält om intresse tidigare. Vi har ingen ny statistik på det. Men det kan vara fler som sökt nu.

Första inflyttning var planerad till början på januari. Men på grund av pandemin och en del sjukdom på Ockelbogårdar kan inflyttningen ha blivit en aning försenad.

Enligt Pamela Warren, dagarna före jul, hoppas man kunna lösa situationen så snart som möjligt, så att de som står i kö kan flytta in under januari.

– Vi ska försöka få till det. Vi siktar fortfarande på 4 januari, som planerat. Förhoppningsvis löser vi det under nästa vecka, sa vd:n på tisdagen före jul.

Scrolla vidare för fler bilder

Även fasaden har fått sig en egen toucharbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar