De borgerliga ska inte få tafsa på det som bidrar till vår välfärd


En artikel i en av kvällstidningarna fick mig att reagera. Eftersom detta inte är enbart sjukförsäkring utan att vi har en arbetslöshetsförsäkring som vissa partier inte tycker att vi behöver för de ser detta som enbart bidrag, får vi dras med detta tills att ett parti får egen majoritet i riksdagen. Utan detta är en uppgift som hela regeringen bör vara med och trycka på ja-knappen för. Då bör de som skriver om detta upplysa oss som läser på ett korrekt vis.

Varför utesluta viss information som behövs för att få människor att förstå? Och när vissa partier inte tycker att detta är relevant så blir det som det blir. För är inte alla partier med och skriver under kan de ändra i inte bara sjukförsäkringen utan också arbetslöshetsförsäkringen om de kommer till makten. Och vi vet ju att de borgerliga inte tycker att vi över huvud taget behöver en sjukförsäkring eller arbetslöshetsförsäkring.

Man kan ana varför de inte vill sätta sitt bomärke på pränt och godkänna de förändringar som behövs. För de har planerat för att detta om det uppstår möjligheter att genomföra dessa försämringar. De är helt övertygade om att detta är bidrag som de framhåller varje gång de har ett tillfälle, men detta är inget bidrag, för det är vad vi arbetare har försakat i löneförhandlingar. Så vi har själva bidragit till detta och de skall aldrig få tillfälle att tafsa på dessa som bidrar till vår välfärd.

Gittanarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar