Charlotte Kallas stora succé i Östersund


Charlotte Kalla kämpar för att hitta formen igen efter att ha drabbats av covid-19 i november. Och hennes åkning under Volkswagen Cup i Östersund lovar gott.

I fredags körde hon en masstart i 15 kilometer klassiskt och vann med drygt 23 sekunders marginal ner till tvåan Sofia Henriksson.

I dag slog hon till med den ny seger, den här gången på 10 kilometer fristil med individuell start. Marginalen ner till tvåan Lovisa Modig blev till slut drygt 41 sekunder.

– Det här var riktigt kul. Hon är offensiv in i backarna och har en bra återhämtning, säger legendaren Anders Södergren som är expertkommentator i Aftonbladet TV.

– Hon är verkligen på väg tillbaka!

Evelina Settlin blev trea i loppet, Maria Nordström var fyra och Anna Dyvik femma.

Jublar över succén i Tour de ski

Charlotte Kalla själv är nöjd när hon blir intervjuad i Aftonbladet TV efteråt.

– Jag försökte hålla ett jämnt tempo och våga ha insats i åkningen redan från början. Det blir en annan känsla när man är belastad hela vägen, säger Kalla.

– Det är en tuff bana där det gäller att hela tiden försöka ha flyt på skidorna, speciellt i de branta stigningarna.

Hon berättar också att hon följt tävlingarna i Tour de ski från tv-soffan.

– Jag har följt det med spänning. Det har varit så himla imponerande att se att laget presterar rakt igenom. Det har varit olika som visat framfötterna varje dag. Det är jätteinpirerande och ger mig mycket glädje. Extra kul var det med en svensk herrseger i går, säger Kalla och syftar på Oskar Svenssons skräll i den klassiska sprinten i Val di Fiemme.

Herrloppet i Östersund vanns av talangen Johan Herbert. Tvåa var Jens Burman – tolv sekunder efter – och trea var norrmannen Andreas Fjorden Ree.


LÄS MER: Tour de ski 2021 – din guide till skidfesten i SVT

LÄS MER: Hotellchefen svarar – efter Fridas bild: ”Inte okej”

LÄS MER: Calle Halfvarsson visar upp nya kärleken



expressen

Related posts

lämna en kommentar