Linn Svahn vinner sprinten i Val di Fiemme


Tre svenskor tog sig till final i den klassiska sprinten som var den näst sista etappen av Tour de ski.

Linn Svahn, Maja Dahlqvist och Emma Ribom gjorde upp om segern med Natalja Neprjajeva, Tatjana Sorina och Krista Pärmäkoski.

I finalen åkte Svahn kontrollerat och när allt skulle avgöras var hon som vanligt starkast på upploppet. Hon stakade ifrån konkurrenterna och tog därmed hem båda sprintloppen i Tour de ski.

Svensk trippel i Tour de ski

På upploppet tog sig också Maja Dahlqvist och Emma Ribom fram och spurtade sig till en andra- respektive tredjeplats.

– Den vita armén slår till i dag, säger kommentatorn Jacob Hård i SVT.

Linn Svahn säger att trippeln var planerad.

– Jag sa till Maja inför finalen att nu ”dunkar vi en trippel igen”, för det kommer sätta skräck i konkurrenterna. Vi har haft två klassiska sprintar och två tripplar. Jag vet inte vad man ska säga men jag tror det är ett styrkebesked.

Linn Svahn: ”Så himla bra”

Ni har satt skräck i de andra?

– Ja, resultatet talar väl för sig självt tänker jag.

Tror du de norska åkarna blir rädda?

– Vita dräkter högst upp är som musik till öronen. Jag vet inte om de sitter hemma och tänker att det hade varit annorlunda om de varit här. Men nu är de inte här och då kör vi en trippel- och dubbelseger och alla gör det så himla bra i dag. 

– Och har ni sett hur fantastiska skidor vi hade? Vi kunde verkligen nyttja det. Min seger är inte bara min förtjänst och Oskars seger är inte bara hans förtjänst. Hela laget har gjort det så himla bra i dag.expressen

Related posts

lämna en kommentar