Hård kritik mot Annika Sörenstam efter mötet med Donald Trump


Kaos utbröt när supportrar till Donald Trump stormade den amerikanska kongressen under onsdagen i ett försök att stoppa kongressens fastställande av valresultatet som utsåg Joe Biden till ny president i USA. 

Donald Trump tog omedelbart inget kraftigt avstånd från stormningen – vilket resulterade i en kritikerstorm och avgångskrav mot presidenten. 

Världen blev därför förvånad när beskedet kom att golflegendaren Annika Sörenstam valde att ta emot frihetsmedaljen från Trump tillsammans med Gary Player under torsdagen. 

Hård kritik har riktats

”Ja, det händer snart. Allt är bra. Lugnt och inga problem”, skrev svenskan i ett sms till SportExpressen. 

Vita huset bekräftade under natten till torsdagen att Sörenstam hade mottagit medaljen, som bland annat delats ut till Nelson Mandela, Martin Luther King tidigare. 

”I dag delade president Donald J. Trump ut Presidentens frihetsmedalj till Babe Zaharias. Presidenten delade också ut priset till de tidigare tillkännagivna mottagarna Annika Sörenstam och Gary J. Player”, skrev Vita huset i ett pressmeddelande.

Nu riktas hård kritik mot golflegendaren för att hon mottog medaljen. USA Todays krönikör Christine Brennan skriver att Sörenstam och Player bör ses som en skam för sporten. 

”Det är en skam”

De noterade inte det fruktansvärda som hade ägt rum under Trumps övervakande. De brydde sig inte om allvaret i situationen och uppmaningarna från politiska ledare att Trump borde avsättas och åtalas. Nej, de valde villigt att acceptera ett pris från Trump och ses med honom dagen efter hans ord och handlingar ledde till en av de skamligaste incidenterna i USA:s historia”, skriver hon. 

Brennan skriver även i sin krönika att Sörenstams samröre med Trump är förvirrande och att hon försökt nå henne för att få en kommentar om presidentens nedvärderande kommenterar om kvinnor. Krönikören hävdar att hon inte fick något svar. 

”Det visar sig att ceremonin för Sörenstam och Player inte var öppen för pressen. Det fanns inga bilder tillgängliga. Evenemanget hölls i princip i hemlighet. Detta är en skam”.

Dagens Nyheters chefredaktör och ansvarige utgivare Peter Wolodarski skriver på Twitter att Sörenstam bör slänga medaljen. 

Ta emot medalj från en president som uppviglat till en våldsam attack mot USA:s kongress, landets demokratiska hjärta. Skäms inte Annika Sörenstam? Släng medaljen.
expressen

Related posts

lämna en kommentar