Hanna Öberg om dipparna efter succéstarten: ”Jag skötte mig inte”


Efter drygt två veckors juluppehåll drar världscupen i skidskytte i gång i dag igen, och det med dubbla sprinttävlingar i tyska Oberhof. 

Inför omstarten ligger Hanna Öberg trea i den totala världscupen. Svenskan hade en strålande inledning på säsongen. 

Under de dubbla världscupomgångarna under premiären i Kontiolahti, Finland, stod Öberg överst på pallen vid tre tillfällen, och var trea en gång.

Och Hanna Öberg fick för första gången i karriären åka ut med den gula ledarvästen. 

Men när världscupen sedan fortsatte till Hochfilzen gick det plötsligt tyngre för Öberg och hon inledde med att komma på plats 29 i sprinten. 

Under de två tävlingsveckorna i Österrike lyckade inte Hanna Öberg ta sig längst upp på pallen någon gång. 

– Jag hade en väldigt, väldigt bra start på säsongen i Finland, säger Hanna Öberg och berättar att framgångarna då och att det sedan gick tyngre i Österrike har gett henne en insikt. 

”Blev väldigt intensivt”

– Jag har lärt mig av den situationen. Det blev väldigt intensivt. Jag skötte mig inte hundraprocentigt med allt när det gäller återhämtning mellan loppen i Finland. Det är lätt att dras med lite i allt det som sker runtomkring, och inte sköta sig helt korrekt när det kommer till att äta och dricka. Och det är mitt eget ansvar, säger Öberg och fortsätter: 

– Det är klart att jag åt och drack, men det blev nog lite för lite, och för mycket av det andra runtomkring. Man behöver träna på att vinna också. Och det är erfarenheter som jag har plockat med mig inför fortsättningen. 

”Koppla av mentalt”

När Hanna Öberg i dag ställer sig på startlinjen i sprinten i Oberhof gör hon det ändå som trea i den totala världscupen. 

– Det var skönt att komma hem på jullov och att inte tänka så mycket på tävlingar och få landa lite, träna men ända koppla av mentalt. Jag var lite sliten när jag kom hem till Sverige men jag tycker ändå att jag återhämtade mig snabbt och att träningen har känts bra. 

– Det känns kul att världscupen drar i gång igen nu, säger Hanna Öberg. 

Damernas sprint börjar klockan 11.30 i dag.

LÄS MER: Världscupen i skidskytte – allt du behöver veta expressen

Related posts

lämna en kommentar