Familjens vädjan efter Maradonas död


Diego Maradona dog efter en hjärtattack den 25 november och han sörjdes då av en hel fotbollsvärld.

I hemlandet Argentina utlystes tre dagars landssorg och folket fick ta farväl av Maradona genom en offentlig vaka. Det ledde bland annat till våldsamma sammandrabbningar mellan argentinsk polis och personer som ville få sig en skymt av kistan. 

Nu säger Maradonas dotter Giannina Maradona – ex-partner till Manchester Citys anfallare Sergio Agüero – att hon gärna hade avstått den offentliga avtackningen.

”De bestämde att pappa förtjänade det och vi åkte dit. Han kom senare för att obduktionen dröjde. De bad om att vi skulle ta honom till en plats där folk kunde gå förbi och ta farväl. Många personer gick förbi. Några sörjde, andra var helt berusade”, skriver Giannina Maradona i ett öppet brev på Twitter.

Vädjan efter Maradonas död

Hon skriver att det var en emotionell dag med både positiva och negativa minnen. Men hon slår också tillbaka mot personerna som beskyller hennes pappa för att ha orsakat en större spridning av coronaviruset i Argentina.

Landet har ett ökat fall av covid-19-smittade och det har talats om att folksamlingarna som uppstod för att ta farväl av Diego Maradona ledde till ett högre antal smittade.

”Det som hände är inte Maradonas fel. Jag hade föredragit att stanna i ett rum, ensam med min familj. Skyll inte smittan på honom”, skriver Giannina Maradona.

Hon berättar också varför Diego Maradona nu är begravd på samma ställe som sina föräldrar.

”Är det en privat plats? Ja. Och jag kan åka och besöka honom när jag vill utan att folk tittar på mig och vad jag gör och inte gör, och utan att de kan ta bilder på mig och publicera med någon otrevlig rubrik.”

LÄS MER: Stoppar Maradonas vilja – efter hans död
LÄS MER: Problem för 50 familjer efter Maradonas död
LÄS MER: Läkaren utreds – efter Diego Maradonas död

https://twitter.com/gianmaradona/status/1346550527690231810

expressen

Related posts

lämna en kommentar