Liverpools ilska efter straffsituationen mot Southampton


Southampton behövde inte vänta länge för att ledningen. 

Målkungen Danny Inges fick bollen i straffområdet och chippade snyggt in 1-0 bakom Alisson Becker. Liverpool drog upp tempot men kom aldrig till några heta målchanser och första halvleken slutade 1-0. 

”Såg ut att vara klar straff”

Liverpool rivstartade andra halvleken och efter minuter ropade bortalaget på straff efter Georginio Wijnaldums skott styrdes ut av en Southampton-försvarare. Tv-repris visade att bollen tog på Jack Stephens hand och ut till hörna, men domaren Andre Marriner friade. 

– Det såg ut att vara en klar straff. Jag kollade på fjärdedomaren och han sa att de hade kollat VAR, och att det inte var straff. Vad domaren gjorde sedan med Sadio Mané (uteblivna frisparkar) var inte okej, säger Jürgen Klopp. 

Southampton höll undan och vann med 1-0. Därmed fortsätter Liverpools svaga form på tre raka matcher utan seger. För Southampton och tränaren Ralph Hasenhüttl betydde segern mycket. 53-åringen bröt ihop i glädjetårar efter slutsignal.

Kängan till United

”Wow, vilken segerreaktion av Hasenhüttl. Bra insats från hans lag”, skriver Gary Lineker på Twitter. 

– Det såg ut att vara en klar straff. Jag kollade på fjärdedomaren och han sa att de hade kollat VAR, och att det inte var straff. Vad domaren gjorde sedan med Sadio Mané (uteblivna frisparkar) var inte okej, säger Jürgen Klopp och fortsätter: 

– Manchester United har fått fler straffar på två år än vad vi har fått under mina fem år. 

Manchester United och Liverpool ställs mot varann 17 januari. 

https://twitter.com/GaryLineker/status/1346214086753837061

expressen

Related posts

lämna en kommentar