Hotellchefen efter Frida Karlssons skada: ”Inte okej”


Frida Karlsson, 21, pekades ut som den stora favoriten inför 10 kilometer fristil i den fjärde etappen av Tour de ski. Men det slutade med en niondeplats för Sveriges nya storstjärna – som hade ont och var ledsen efteråt.

Då avslöjade hon dramat som hade utspelat sig på hotellrummet bara någon timme tidigare.

– Vi körde lite muskelaktivering på rummet och jag tyckte att det kändes som en bra idé att köra chins i dörrkarmen och helt plötsligt så släpper karmen och jag skadar benet vid svanskotan och sätet får sig en rejäl smäll, förklarade Frida Karlsson för SportExpressen.

– Till en början kunde jag inte stödja på benet och vi ringde tränare och det blev att vi funderade på om jag ens kunde komma till start i dag.

Till slut kom hon start – tack vare smärtstillande.

– Just nu känns det väldigt osäkert om jag ska fortsätta åka touren, förklarade Frida Karlsson innan hon lämnade skidstadion i Toblach med tunga steg.

”Det här var inte bra”

Väl tillbaka på hotellet publicerade Karlsson en bild på Instagram där hon räckte långfingret åt den trasiga dörrkarmen.

Andreas Trinker, chef på Apparthotel Germania där Sverige bor i Toblach, rynkar på näsan när han får se bilden.

– Jag har inte hört någonting om det här. Men varför har hon gjort chins på rummet? Det är inte okej. Vi har ett gym där man kan träna, säger Trinker.

Är gymmet öppet?

– Ja, vi har öppnat det tillfälligt enbart på grund av Tour de ski. Våra enda gäster är det svenska landslaget, därför kunde vi öppna upp gymmet. Men det stänger så fort de checkar ut, eftersom gymmen här ska vara stängda nu.

Han fortsätter:

– Några av herråkarna har varit här och hämtat nyckeln till gymmet, men jag har inte hört någonting från tjejerna.

Frida borde ha frågat om nyckeln till gymmet?

– Ja, så klart. Vi har haft det svenska laget här i elva år och vi har en väldigt bra relation. Vi vill hjälpa det svenska laget, men…det här var ju inte bra.


LÄS MER: Tour de ski 2021 – din guide till skidfesten i SVT

LÄS MER: Världscupen i längdskidor – allt du behöver veta

LÄS MER: Calle Halfvarsson visar upp nya kärleken expressen

Related posts

lämna en kommentar