Drastiska åtgärder inför världscupen i Oberhof


Det var länge osäkert om världscupen i skidskytte skulle dra i gång överhuvudtaget på grund av coronapandemin.

Men när IBU, internationella skidskytteförbundet, gav klartecken kom man samtidigt med ett nytt upplägg. 

För att minimera resandet plockades tävlingsorter bort, bland annat gick Östersund miste om sin världscuptävling, och innan jul har världscupen bara varit på två orter. Finska Kontiolahti och Hochflizen i Österrike fick stå värd för dubbla tävlingar. 

Och när världscupen nu drar i gång igen efter jul- och nyårsuppehållet kommer Oberhof, Tyskland, att arrangerar dubbla världscuptävlingar med start på fredag och fram till över helgen nästa vecka. 

Inför det tar staden Oberhof till drastiska åtgärder. Bara de som bor eller arbetar på orten ska få komma in i staden, det krav ställer Oberhofs borgmästare Thomas Schulz, det uppger bland annat den tyska tidningen Bild.

Oberhof är delstaten Thüringens vintersportscentrum med många besökare så här års och under nyårshelgen var tillströmningen av människor stor och kaosartade scener uppstod. 

Men nu ställer alltså borgmästare Schulz ett krav på att infarter till staden ska stoppas under tiden då världscupen i Oberhof pågår, allt för att minska smittspridningen av Covid-19. 

Hoppas slippa fans 

Sedan tidigare är världscupen i skidskytte helt stängd för publik. Men genom att stoppa infarten till staden Oberhof hoppas man nu även slippa fans som har haft planer på att besöka staden publikförbundet på arenan. 

Världscupen i Oberhof inleds med sprinttävlingar för damer och herrar på fredag. 

I den totala världscupen ligger inför omstarten två svenskar på topp tio. Hanna Öberg tvåa och Elvira Öberg fyra i damernas total. På herrsidan ligger Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma nia.  

LÄS MER: Världscupen i skidskytte – allt du behöver veta expressen

Related posts

lämna en kommentar