Bert Robertssons första ord efter att ha tvingas lämna: ”Ledsamt”


LHC blev under tisdagen den första klubb i SHL att sparka sin huvudtränare. 

Bert Robertsson styr inte längre skutan.

Han är öppen med sin besvikelse, men ändå fåordig. För att vara Bert Robertsson.

– Med tanke på hur resultaten har varit så kan jag inte säga att det helt kom som en blixt från en klar himmel. Men klart att det är en väldigt stor besvikelse. Det är tungt och ledsamt. Jag hade verkligen velat fortsätta för att vända på det här, säger han till Corren. 

Robertsson basade över LHC i totalt 78 matcher. Under dessa lyckades klubben endast ta 20 trepoängare.

I slutändan blev det resultaten som fällde den profilstarke tränaren.

– Klart att jag har en del i det. Jag tar mitt fulla ansvar för det. Det är så det är, säger Robertsson som tillägger:

– Jag ångrar ingenting.

”Jag är en hockeymänniska”

Till Corren meddelar han att inga framtidsplaner är utstakade. Det är alldeles för tidigt.

– Jag kan bara säga att jag är en hockeymänniska som har en stor passion för idrott i allmänhet och ishockey i synnerhet och inte minst för lagarbete.

LHC har meddelat att ansvaret på tränarposterna nu vilar på Daniel Eriksson, Johan Åkerman och Niclas Hävelid. 

Lagkaptenen Jonas Junland var – när SportExpressen nådde honom under tisdagen – tydlig med att samtliga i föreningen måste ta sig i kragen efter beskedet om Bert Robertsson. 

– Vi har underpresterat. Det är fakta. Någonstans måste vi hitta fart och engagemang framöver för att få resultat, det måste vi blicka mot. Förändringarna som gjorts ligger inte på mitt bord och det är en tuff miljö att verka i. Det är inte första eller sista gången det sker förändringar i ett lag, men jag har ingen lust att peka finger på Bert. Jag tittar hellre på mig själv. expressen

Related posts

lämna en kommentar