Leon Lerebäck undvek matchstraff efter tacklingen


Matchen var bara några minuter gammal när Léon Lerebäck delade ut en smäll som träffade Tobias Åhströms knä. Åhström blev liggande ner i mittzonen.

– Det ser inte bra ut, då är det en till center borta för Modo. När det är knä på knä brukar det inte sluta bra, säger Lars Lindberg i C More.

– Det är inte snyggt, säger experten Harald Lückner.

Åhström såg ut att ha problem med att stödja sig på benet och fick hjälp ut till omklädningsrummet. Skadesmällen slår hårt mot Modo som redan har flera skador i truppen. För Lerebäck slutade det i tvåminuters utvisning.

– Det där ska Timrå vara glada för, säger Harald Lückner.

– Det luktade matchstraff där, fyller Lindberg i.

Anmäls i efterhand

Efter matchen valde domarna dock att anmäla Léon Lerebäck till disciplinnämnden.

– Vi får inte med hela situationen och missar knäkontakten. Det är jag som har den situationen och jag får bara med en tripping. Den kommer vi att efteranmäla, och så får vi se vad det blir av det, säger huvuddomaren, Daniel Eriksson, till Hockeyallsvenskan.se.

Jens Lööke spräckte nollan för Timrå i slutet av den första perioden. Tidigt i den andra perioden kvitterade Modo genom Johan Harju. Hemmalaget skulle senare ta ledningen för första gången i matchen. Patrik Karlkvist tryckte upp pucken i nätmaskorna.

I den sista perioden jagade Timrå kvitteringen och med ett par minuter kvar tog de ut målvakten, men ett vilt kämpande hemmalag höll undan och tog samtliga tre poäng.expressen

Related posts

lämna en kommentar