Rekordtung varg fälld under jakten – hund attackerad och dödad


Under lördagen drog årets licensjakt på varg igång i Gävleborgs län. Sammanlagt får tolv vargar fällas inom två revir i länet, Andån och Ryssjön.

Helgens jakt summerades med totalt nio fällda vargar – men också en dödad hund.

Läs mer: Ena reviret i Gävleborg avlyst – följ årets licensjakt på varg här

Inom loppet av knappt två timmar under söndagen fälldes alla sex tilldelade vargar inom Andåreviret i Hälsingland. Bland de sex vargarna noterades två honor och fyra hanar, varav en rekordtung hanvarg på 54,8 kilo.

Inom samma revir ska också en hund ha blivit attackerad och dödad under jaktens gång, uppger Svensk jakt.

Enligt tidningen ska hunden under lördagen ha drivit en varg som plötsligt stannat och sedan gått till attack. Länsstyrelsen Gävleborg uppges känna till händelsen men hunden ska ännu inte ha besiktats.

Under söndagskvällen återstod tre vargar att fälla i Gävleborg län. Samtliga tre i Ryssjöreviret, på gränsen mellan Hälsingland och Gästrikland, där ytterligare en rekordtung varg på 54,2 kilo fälldes under lördagens jakt.

Licensjakten pågår till den 15 februari eller tills dess att alla tolv vargar har fällts.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar