Fifa avbryter Trippiers långa avstängning | La Liga


Dagen före julafton kom det engelska fotbollsförbundet (FA) med en hård dom mot Kieran Trippier: avstängning från all fotboll i tio veckor och böter på motsvarande 775 000 kronor efter brott mot internationella vadslagningsregler.

Den engelske landslagsförsvararen dömdes, mot sitt eget nekande, misstänkt för att bland annat ha delgett information från sin position inom fotbollen, till utomstående.

Tripper såg ut att missa 13 matcher för sitt spanska klubblag Atlético Madrid, men nu ser det ut att endast bli två. I alla fall till att börja med. Internationella fotbollsförbundet Fifa har meddelat att avstängningen avbrutits i väntan på utfallet av en överklagan från den 30-årige ytterbackens klubb.

Trippier missade La Liga-tvåan ”Atlétis” hemmamöte med Getafe (1–0) i onsdags och kommer inte heller att spela i söndagens bortamöte med Alavés. Däremot kan han vara tillbaka i spel nästa vecka då Atlético Madrid har en cupmatch och en ligamatch.expressen

Related posts

lämna en kommentar