Ettan på Borussia Dortmund är fin


Flera storlag kliver in som rejäla favoriter på söndagens Europatips. Barcelona, Juventus, Milan, Roma och Atletico Madrid, bland andra. Det är, som jag nämnt tidigare, inte lätt att vinna matcher i dessa tider där de flesta tillställningar tenderar att bli jämnare än vanligt. Även när giganterna är i farten. I veckan blev det återigen flera skrällar vilket ledde till en ensam vinnare på Europatipset och över 3 miljoner i vinst. Här är det således läge att gardera upp flera av giganterna igen. 

Jag har hittat två andra spikar, till lite lägre streckning, som är lämpliga att bygga kupongen kring. 

■■ I match 1 åker ett bortastarkt Leicester till Newcastle. Brendan Rodgers roterade kraftigt senast mot Crystal Palace (1-1), där Vardy, Tielemans och Ndidi inledde på bänken medan Maddison vilades helt på grund av skada. De tre förstnämnda borde starta nu och Maddison kan mycket väl vara tillbaka. Även utan dessa toppnamn var Leicester det klart bättre laget mot Palace, missade en straff i första halvlek men borde ändå gått ut i ledning. Newcastle gjorde en stark kämpainsats hemma mot Liverpool och knep en oväntad pinne (0-0). Det krävdes dock att målvakten Darlow stod på huvudet ett par gånger plus en hel del tur då. Bollen dansade på egna mållinjen ett antal gånger. Det ska mycket till för att ett rätt svagt Newcastle ska lyckas stå upp mot ett Leicester som mönstrar alla kanoner. Tvåan runt 60% gillas skarpt och spikas. 

■■ Kupongens kanske bästa spik hittas i Bundesliga i match 13. Dortmund har haft stora problem på slutet där de förlorat mot lag som Köln, Stuttgart och Union Berlin. En anledning är skadan på Håland, som hade kommit igång rejält med tio mål på åtta matcher. Nu är den norska skyttekungen äntligen tillbaka och det betyder mycket. Men framför allt har Wolfsburg fått in Corona i truppen och rapporteras sakna så mycket som tolv spelar här. Då blir det givetvis riktigt tufft för Vargarna i en redan svår bortamatch. Det svenska folket verkar dock inte ha koll på sjukstugan och just nu kan man få Dortmund till riktigt fin procent, 61%. Då är spikettan gjuten. 

■■ Kupongen domineras i övrigt av Serie A och La Liga. Båda ligorna bjuder på flera fräcka skrällchanser. Benevento i match 2 är en favorit. Filippo Inzaghi tar emot sin forna klubb Milan. Den gamle storskytten förfogar över en riktigt vass nykomling. Truppen håller en riktigt bra nivå och formen är på topp. Under jul togs två raka segrar med 4-0 i målskillnad och i de två hemmamatcherna innan dess har de gulröda tagit poäng mot både Lazio och Juventus. Zlatan saknas alltjämt hos Milan, som ändå vägrar förlora fotbollsmatcher. Insatserna de senaste veckorna har dock varit svajiga och enpoängarna mot bottenlag som Genoa och Parma har serieledarna tagit efter underlägen. Här lever Milan farligt. Ettan till 9% ska med direkt som en riktigt bra skräll. 

■■ Söndagens chansspik hittas i match 7. Torino har givetvis varit en besvikelse så här långt och placerar sig otroligt nog som tabelljumbo. Otroligt då spelarmaterialet har kapacitet för så mycket mer, där en vass Belotti på topp betyder många mål ”gratis”. Tyvärr för Turin-klubbens del har försvarsspelet inte hållit måttet. Det har dock sett bättre ut på slutet. Senast var Torino ett övertidsmål av Insigne från tre poäng borta mot Napoli. En på det hela taget riktigt stark insats med tanke på tabelläget. Här ska det vara toppchans mot ett mediokert Parma. Skinklaget kommer från fem raka utan seger och senast blev det torsk mot ligans sämsta lag Crotone. Parma har faktiskt gjort sina bästa matcher mot topplagen, men inte alls fått till det mot lag på den undre halvan. Torino ska vara favoriter men streckas bara till 29%. Ypperligt spelvärde på tvåan som spikas! 

• • •

ANNONS: SPELA EXPERTENS 432-RADERSSYSTEM 

• • •

SPIKEN

Dortmund (match 13)

Dortmund behöver samla ihop sig för att hänga på i toppstriden. Fullt fokus här och viktige Håland är tillbaka från skada. Wolfsburg har drabbats hårt av Corona och kommer enligt uppgifter sakna minst tolv spelare. Då är ettan till drygt 60% riktigt fin. 

SKRÄLLEN

Benevento (match 2)

Det är en stark nykomling i Serie A som tar emot Milan. Två raka segrar och poäng hemma mot Lazio och Juventus nyligen. Milan har svajat på slutet och en förlust närmar sig. Den kan mycket väl komma här. Ettan till 9% är en klockren kupongrensare. 

FAVORIT I FARA

Juventus (match 3)

Visst har Juventus toppchans, men till 86% är det en favorit som måste garderas när kompetenta Udinese gästar. 0-3 hemma mot Fiorentina senast var en riktig plump för Juve som saknar avstängda Cuadrado. 

ANNONS:

Expertens systemförslag:expressen

Related posts

lämna en kommentar