Anton Bengtsson bröt negativa spiralen: ”Fantastiskt skönt”


Rögle bröt förlusttrenden på hemmais och besegrade Örebro med 4-0. 

En av flera matchhjältar blev forwarden Anton Bengtsson – som tryckte in både 2-0 och 3-0. 

Hans första mål – och poäng – de senaste 16 SHL-omgångarna. 

– Fantastiskt skönt, sa en glad matchhjälte kort efter slutsignalen.

– Det har gått lite troll i det och nu var det ett tag sedan. Men jag har skapat en del den sista tiden, så det var skönt att få två mål nu.

Spelet har ju periodvis sett bra ut ändå. Går man ändå och tänker att ”nu måste jag snart göra poäng” eller kan man ignorera det när laget vinner? 

– Lite tänker man på det, det ska jag inte ljuga om. Men man försöker jobba varje dag och nöta, nöta, nöta. Sedan får man fokusera på det man kan påverka, vilket är nästa match. 

Jag kan tänka mig att den typen av negativa siffror påverkar en mer vid ett sämre tabelläge? 

– Ja, men absolut. Vi har vunnit mycket matcher och spelat bra. Det är ändå en lättnad att laget gått bra när jag själv haft det tyngre poängmässigt. 

”Det ger alltid självförtroende” 

Lördagens vinst mot Örebro innebär att Rögle ånyo hoppar upp till serieledning i en haltande SHL-tabell. Skåningarna har samlat ihop en poäng mer än tvåan Frölunda – med två matcher mindre spelade.

– Vi kommer ut och gör en bra förstaperiod, utan att få in pucken. Sedan var vi vassa i powerplay och höll oss undan utvisningsbåset själva, sa Anton Bengtsson.

Hur skönt är det för laget att få utdelning i powerplay?

– Ja, det var några matcher sedan vi hängde in en puck i powerplay. Det är alltid viktigt och ger en del självförtroende när man åker ut på isen. 

Anton Bengtsson är inne på sin andra säsong i Skåne och Ängelholm. 

Vann guld med Hv71 

Årets säsong har 27-åringen stått för sex mål och en assist på 26 SHL-omgångar.

– Jag känner mig pigg. De senaste matcherna har jag skapat mycket och jag tycker jag gör en bra match även i dag, sa Bengtsson. 

Hur trevligt tycker du det är att se Rögle överst i tabellen? 

– Ja, det är alltid trevligt. Tabellen och serien är jämn och det är i princip jämna matcher hela tiden. Det gäller att inte fokusera för mycket på att vi leder serien. Vi måste ta en match i taget. 

Anton Bengtsson själv vann SM-guld med Hv71 för lite drygt tre år sedan. Där och då stod 27-åringen för ett riktigt starkt slutspel – med åtta poäng på 16 matcher. 

Hur är känslan i Rögle den här säsongen, om du jämför med när du vann SM-guld sist? 

– Det är svårt att jämföra olika lag på det sättet. Vi hade ett fantastiskt lag när vi vann med HV och det har vi nu också. Det är skitkul att komma hit varje dag, även om vi har förlorat. Det är en jäkla glädje. Den här gruppen är speciell och jag tror vi kan gå långt.

LÄS MER: Rögle bröt hemmasviten och utklassade Örebroexpressen

Related posts

lämna en kommentar