Omar Elabdellaouis otäckt skadad – raket exploderade i norrmannens hand


Försvararen skulle fira in 2021 i sitt hem och försökte tända en fyrverkeripjäs. Men nyårsfirandet fick ett abrupt slut när pjäsen exploderade i Elabdellaouis hand. Norrmannen fördes till sjukhus i Turkiet.

Under natten opererades 29-åringen. Det kom tidigt uppgifter att han skadat ögonen och att det finns oro för stjärnans syn. Klubben meddelade senare under natten att olyckan gett honom skador i ansiktet och ögonen. Omar Elabdellaoui, som fått brännskador i ansiktet, är vid medvetande och kan prata, enligt turkisk medierna. Skadorna är inte livshotande.

Under fredagen uttalade sig läkaren Vetat Kaya, som utförde operationen, om läget.

– Han har fått skador på båda ögonen. Det ena är värre än det andra och en ny operation kommer behövas. Han kan fortfarande se just nu, men det är för tidigt att uttala sig om hur det kommer utvecklas, säger han enligt tv-kanalen Akit.

Klubbpresidenten rasande

Galatasarays vice president Abdurrahim Albayrak, tränare Fatih Terim och lagkapten Arda Turan finns på plats på sjukhuset. Samtidigt är klubbpresidenten Albayrak rasande, rapporterar turkiska tidningen Hürriyet. Det gäller ambulanspersonal som anklagas för att ha fotat den skadade Elabdellaoui och delat bilderna på sociala medier.

– Den här personen (Elabdellaoui) har tre barn, vilket samvete har du om du lägger ut en sån bild? säger han enligt tidningen.

– Vi kommer inte låta det här passera.

Omar Elabdellaoui är vice lagkapten i Norges landslag och har ett förflutet i Manchester Citys ungdomslag. Innan han kom till Galatasaray förra året spelade han flera år i grekiska Olympiakos.expressen

Related posts

lämna en kommentar