Mikhail Abramov stängs av efter situation med Arvid Costmar


Händelsen inträffade knappt 40 minuter in i matchen, i slutet av den andra perioden.

”Abramov trycker sin högra skridsko i en sparkande rörelse mot Costmars högra skridsko. Samtidigt vrider Abramov på överkroppen och trycker sin klubba mot Costmar. Costmar tappar då balansen och faller hårt ner på isen, där han ligger kvar en stund innan han kan resa sig och ta sig till bänken”, skriver förbundet.

De menar att Toronto Maple Leafs-draftade Abramov ”på ett farligt sätt riskerat Costmars säkerhet” och stänger därför av honom i en match för slew footing.

Foto: JASON FRANSON / AP TT NYHETSBYRÅN

Förbundet ger även en match avstängning till tyske Justin Volek, som därmed även han kommer att tvingas stå vid sidan av kvällens kvartsfinal mellan länderna.

Alexander Holtz kritik efter matchen

Efter matchen mellan Sverige och Ryssland var Alexander Holtz irriterad på domarna.

– Man märker att de börjar spela fult och äckligt. Dåligt att vi inte har fått en femma med oss. Vi får hoppas att domarna steppar upp lite, sa Holtz till SVT.

Han fick dock mothugg av den tidigare landslagsspelaren och numera experten Alexei Badyukov.

– I dag ställer de frågor om domsluten men faktum är att svenskarna försökte provocera oss och de blev överkörda. Det är vårt sätt att spela – hockey för riktiga män. Svenskarna ville bara göra det lätt för sig själva, säger han.

LÄS MER: JVM 2021: Tv-tider, spelschema och guide för junior-VM i hockeyexpressen

Related posts

lämna en kommentar