Lars Bryggman om Händemark: ”Slår mig varje morgon”


Han fick en ny omgivning med finländaren Jan-Mikael Järvinen som ny center och Johan Olofsson som det sista komplementet. Kemin har sett sådär ut mot Brynäs och Växjö.

Mot HV71 såg det annorlunda ut och Bryggman kunde också peta in både ett och två mål.

– Ibland behövs det så lite. Vi har velat väldigt mycket när vi spelat ihop så här långt och legat för långt ifrån varandra.

Jämför Järvinen och Händemark som center.

– Händemark var så komplett. Han var så otroligt bra i egen zon. Han hade full koll där. Det blir en skillnad. Offensivt är Järvinen väldigt bra och vi får snackas åt och hjälpa varandra. Men när han får pucken är skicklig.

”Tycker vi stryker ett streck över 2020”

Det har också blivit en degradering i kedjorna. åtminstone på pappret. Från en gjuten plats i förstakedjan, till en plats i tredje.

– Men jag ser det inte så. jag tävlar om istid. Att den ska vara liknande. Jag vill ha mina minuter, spelar powerplay och boxplay. Sedan om jag gör det från första, andra eller tredje spelar ingen roll.

Hur tajta var du och Händemark?

– Vi hängde inte så utanför. Men vi tänkte väldigt lika hockeymässigt och pratade mycket. Han är extremt väl värd chansen och jag är hundra på att han tar en plats i San José.

För Bryggman och gänget hemma i Malmö inleddes 2021 på bästa sätt. Man slog HV71 rättvist, som man konkurrerar med i samma del av tabellen.

– Jag tycker det var helt rättvist. Kan vi inte bara stryka ett streck över 2020? Det tror jag de flesta håller med mig om, säger Lars Bryggman.expressen

Related posts

lämna en kommentar