Hammarby förhandlar med Jon Gudni Fjoluson


Hammarby har sedan tidigare värvat Astrit Selmani från Varberg. En affär som blev klubbens dyraste genom tiderna. Allsvenskans poängkung 2020 köptes loss från nykomlingen för omkring sju miljoner kronor och skrev på ett kontrakt över fyra år. Samtidigt så är det klart att Hammarby säljer Hjalmar Ekdal, 22, till Djurgården. Mittbacken är överens med Djurgården om de personliga delarna i sitt kontrakt och Hammarby är också överens med 2019 års svenska mästare om övergångssumman.

Säljer mittbacken i nästa vecka 

Ekdal kommer att presenteras som Djurgårdens nästa nyförvärv i nästa vecka, då han är tillbaka från sin semester. 

Nu är Hammarby på väg att göra ytterligare en meriterad värvning. Enligt SportExpressens uppgifter är nämligen isländske mittbacken Jon Gudni Fjoluson, 31, i förhandlingar med klubben. Fjoluson kom till IFK Norrköping efter SM-guldet 2015 och spelade i ”Peking” fram till sommaren 2018 då han skrev på för Krasnodar i Ryssland. Kontraktet med den ryska klubben gick ut i somras och han har sedan dess spelat med norska Brann. 

Kan presenteras inom kort 

Men nu är han alltså på väg till Hammarby kommer parterna överens väntas alltså mittbacken presenteras som klubbens nästa nyförvärv inom de närmaste veckorna. 31-åringen har gjort 18 landskamper för Island och var med i landslagstruppen så sent som i november 2019. Fjolusons kontrakt med Brann gick ut vid årsskiftet och om Hammarby värvar honom kommer han som bosman och klubben betalar därmed ingen övergångssumma för honom. expressen

Related posts

lämna en kommentar