Petter Northug om det tunga samtalet till pappa John Northug: ”Det gjorde ont”


Tillsammans med sin far John och bröderna Even och Tomas Northug firade den skandalomsusade skidåkaren jul hemma på familjegården. 

– Det var mycket speciellt att komma hem till gården och till pappa. Barndomsminnena kommer till liv. Man blir tacksam. Det var skönt att ha en vanlig jul. Det har inte varit så många av dem under de senaste 15 åren. Det är bra att få lite lugn och ro, säger Petter Northug till norska Se och Hör. 

Stoppades av polis

Den tidigare skidstjärnans höst har varit kaotisk. Den 14 augusti kom nyheten som vände norrmannens liv upp och ner. Northug blev stoppad av polisen efter en fortkörning. Därefter hittades även kokain i hans hem. 

Nu berättar Petter Northug om det svåra samtalet han gjorde hem till sin far. 

– Det gjorde ont att ringa pappa. Jag bad omedelbart om ursäkt för vad jag hade gjort. Sedan kom vi överens om att jag skulle komma hem. Det var skönt att veta att jag var välkommen. Medan stormen var som värst var jag hemma på gården ett tag. Jag hittar trygghet i familjen, säger Northug. 

”Ett tufft telefonsamtal”

För pappa John Northug tvivlade han aldrig på att förlåta den tidigare skidkungen. 

– Det var ett tufft telefonsamtal att få. Jag lyssnade på vad Petter sa, sedan sa jag: Kom hem nu, min pojke. Du är fortfarande välkommen. Jag hade aldrig några tvivel. Du vet, när det gäller dina barn så ger du aldrig upp, säger John Northug till den norska tidningen. 

Under den förra veckan dömdes Petter Northug till sju månaders fängelse för fortkörning och narkotikainnehav. expressen

Related posts

lämna en kommentar