Arsenals Mesut Özil nobbas av Juventus


Världsmästaren från 2014 har länge varit placerad längst in i Mikel Artetas frysbox. Özil har inte spelat en enda match sedan i mars, och sitter dessutom på ett utgående kontrakt.

En förlängning med Arsenal är av förklarliga skäl inte aktuell, och så sent som i mellandagarna uppgav Tuttosport att Arsenal erbjudit Juventus att låna Özil. Dejan Kulusevskis klubb skulle då ”bara” behöva betala halva Özils jättelön under låneperioden då Arsenal skulle stå för resten. 

Men det nappade inte Juventus på. 

Enligt den italienske transferjournalisten Fabrizio Romano har Juventus meddelat Arsenal att man inte är intresserade av att värva Mesut Özil.

Özil kom till Arsenal från Real Madrid sommaren 2013. Inledningsvis imponerande han i sin nya klubb, men med åren har han alltsomoftast fått finna sig i att sitta på bänken. 

Kolasinac lämnar för krisklubben 

Någon som däremot är på väg att lämna Arsenal är ytterbacken Sead Kolasinac. Enligt samme Romano är Kolasinac mycket nära att lånas ut till Schalke 04 i Bundesliga. Kolsaninac slog igenom i just Schalke innan Arsenal värvade honom sommaren 2017. 

Schalke ligger just nu sist i Bundesliga, och har inte vunnit en enda ligamatch sedan den 17:e januari 2020. 

LÄS MER: Özil: Därför vill jag inte lämna Arsenal
LÄS MER: Jätten dumpar Özil – efter Erdogan-bilder
LÄS MER: ”Mesut Özil ska vara upprörd och besviken”
Här är de dyraste värvningar under transferfönstret.

expressen

Related posts

lämna en kommentar