Alexander Isak när drömmål när Real Sociedad vann derbyt


Trots bara tre fullträffar under höstsäsongen fortsätter Alexander Isak få stort förtroende från Real Sociedads tränare Imanol Alguacil och han startade i derbyt borta mot Athletic Bilbao.

Real Sociedad – trea i ligan trots att man inte vunnit på sex matcher – fick en drömstart på matchen.

I den femte minuten var Alexander Isak med och drev upp ett anfall som avslutades med att Mikel Oyarzabal spelade in till Portu som satte bollen i öppet mål.

I andra halvlek presenterade sig Isak sedan som frisparksskytt och var ytterst nära att göra sitt andra frisparksmål för säsongen.

Alexander Isak nära ett frisparksmål

Isak klippte till och bollen tog klockrent i ribban.

– Han får en riktigt bra träff på den. Bra hastighet och bra hårdhet, säger experten Marcelo Fernández i C More.

Efter ribbträffen studsade bollen ut och ledde till ett ännu bättre frisparksläge för Real Sociedad och även den här gången tog Isak hand om frisparken som han petade till lagkamraten Mikel Oyarzabal. Oyarzabal fick på ett hårt skott som Unai Simón i Athletic Bilbaos mål lyckades styra undan.

Isak får beröm efter matchen

Det blev inga fler mål och matchen slutade 1-0 till Real Sociedad. Laget får därmed fira sin första seger på sju matcher i La Liga. Dessutom är det första gången som man vinner på 10 (!) matcher om man räknar in tre oavgjorda matcher i Europa League.

– Efter de här förlusterna ville vi komma tillbaka och vinna derbyt för våra supportrar, säger matchvinnaren Portu.

Alexander Isak byttes ut i den 85:e minuten.

– Jag tycker det är en av hans bättre starter den här säsongen. Han har varit bra i duellspelet och sett hungrig ut, jagat det där målet. Jag tycker han har varit väldigt delaktig, han har gjort en bra match, säger Marcelo Fernández i C More.

LÄS MER: Svensken efterlyst (!) efter tunga måltorkan
LÄS MER: Rycker i toppen – när Isak bänkades
LÄS MER: Hårda domen: Isak får nolla (!) i betygexpressen

Related posts

lämna en kommentar