Linköping: ÖHK höll undan och vann på hemmaplan


Efter två spelade perioder såg Örebro ut att gå mot en komfortabel seger hemma mot Linköping. Laget var det klart bättre laget i den första perioden och fick utdelning tidigt när Daniel Muzito Bagenda fick på en pangträff från tekningscirkreln rakt upp i bortre krysset. 

I den andra perioden var det ombytta roller. 

13-5 till Linköping i skott, men målen fortsatte komma från Örebro. Det två gånger om.

Först i den tredje perioden fick Linköping utdelning. I numerärt underläge tog Max Lindroth till vara på sin egen retur och och reducerade från till synes ingen vinkel alls. Två minuter senare tryckte Jarno Kärki in 3-2 från nära håll.

Men trots att det återstod halva den tredje perioden kunde Örebro samla sig och hålla undan och vinna med 3-2.

– När det står 3-0 inför tredje tycker jag att vi bjuder in Linköping. Det blir onödigt spännande. Vi håller dom på utsidan. Det blev spännande, men det kanske ska vara så när det är sista matchen för året, säger Niklas Eriksson, Örebros tränare, till Cmore.expressen

Related posts

lämna en kommentar